miercuri, martie 29, 2023

Modul surprinzător în care o pisică sau un câine îți afectează sănătatea. Proprietarii de pisici și câini se luptă cu somnul, sugerează cercetările.

Un studiu efectuat pe 5.000 de persoane pentru jurnalul Human-Animal Interactions a constatat că sforăitul era frecvent în rândul proprietarilor de câini. Cei cu pisici aveau șanse mai mari de crampe la picioare. 

Alte probleme includ încercarea de a nu ațipi în fața televizorului, nevoia de pastile sau trezirea în mijlocul somnului.

Te-ar mai interesa: Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum ...

Modul surprinzător în care o pisică sau un câine îți afectează sănătatea

„Câinii și pisicile pot fi benefice pentru calitatea somnului, deoarece oferă sprijin social. Dar și animalele de companie pot perturba somnul”, a spus dr. Lauren Wisnieski, responsabil cu studiul din SUA.

Proprietarii de câini au fost cu 37% mai probabil să raporteze probleme cu somnul și cu 39% mai multe șanse să spună că au o tulburare de somn în comparație cu cei fără câini.

Proprietarii de pisici aveau cu 41% mai multe șanse de a crampe la picioare în comparație cu cei care nu sunt proprietari de pisici. Dr. Wisnieski sugerează că diferențele în asocierea calității somnului și a stăpânirii pisicilor față de câini se pot datora faptului că pisicile tind să fie mai active noaptea.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

Ea a descoperit, de asemenea, că există mai puține diferențe în ceea ce privește indicatorii de calitate a somnului între proprietarii de pisici și cei care nu sunt de pisică în comparație cu proprietarii de câini și cei care nu sunt.

Studiul nu a întrebat dacă proprietarii le-au permis câinilor sau pisicilor să doarmă în patul lor. 

„Dacă relația cauzală este stabilită prin investigații suplimentare, rezultatele vor avea implicații pentru recomandările clinicienilor pentru tratarea pacienților cu o calitate slabă a somnului”, a mai spus Dr. Wisnieski.

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

Este nevoie de mai multă cercetare cu privire la motivele pentru care animalele de companie au cauzat probleme. Ulterior, pot fi găsite tratamentele corecte. 

Potrivit The Sun, peste jumătate din gospodăriile britanice dețin un animal de companie – în principal câini sau pisici. Trei sferturi dintre adulți nu primesc cele șapte ore recomandate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private