Sari la conținut

Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avertizează: „Este periculos”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
varianta de coronavirus EG.5.1 se răspândește rapid

Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avertizează statele lumii: „Este periculos să presupunem că Omicron înseamnă sfârşitul pandemiei”, a spus luni, 24 ianuarie, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avertizează: „Este periculos”

Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat că tulpina sud-africană a fost identificată pentru prima dată în urmă cu nouă săptămâni, iar de atunci au fost raportate peste 80 de milioane de persoane infectate la agenţia ONU.

„Este periculos să presupunem că Omicron înseamnă sfârşitul pandemiei. Condiţiile sunt ideale pentru apariţia altor variante”, a spus acesta, conform reuters.com.

De asemenea, luni, 24 ianuarie, acesta a solicitat statelor să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acestea dispun în prezent de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an

„Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, alături de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a adăugat acesta.

Germania a adus cea mai mare contribuţie financiară la OMS

De asemenea, directorul general al OMS a declarat că Germania a devenit cel mai important contributor al agenţiei sanitare, fără a oferi mai multe detalii. Din punct de vedere istoric, dintre statele membre SUA au adus cea mai mare contribuţie financiară la organizaţie.

La rândul său, Svenja Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat preşedinţia G7, este aceea de a pune capăt pandemiei la nivel mondial şi a făcut apel la o „vaccinare masiv accelerată, cu adevărat globală” pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Evenimentul de la Geneva dă startul unei săptămâni de şedinţe ale Comitetului Executiv al OMS în cadrul cărora urmează să fie discutate aspecte cheie privind viitorul agenţiei sanitare a ONU, inclusiv posibilitatea unui al doilea mandat pentru Tedros Adhanom Ghebreyesus şi o propunere pentru creşterea independenţei agenţiei din punct de vedere financiar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.