sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Loturile de vaccin anti-Covid au început să sosească în spitale din Marea Britanie, gata pentru primele vaccinări începând de marți. Directorul medical al NHS Anglia a avertizat că va fi cea mai mare și mai complexă campanie de vaccinare din istoria țării.

Aprobarea în timp recod al vaccinului în Marea Britanie și începerea rapidă a imunizării împotriva Covid-19 nu au însemnă că se vede sfârșitul pandemiei, a declarat prof. Stephen Powis. Va fi un maraton și nu un sprint, a spus el.

Te-ar mai interesa: ”Putem să prevenim îmbătrânirea creierului!” Un ne...

„Vor dura multe luni pentru ca noi să vaccinăm pe toți cei care au nevoie de vaccinare”, a spus Powis pe Sky News.

Obstacolele logistice sunt evidente. Vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie depozitat în ambalaje congelate care conțin 975 de doze la o temperatură de minus 70C, care nu pot fi împărțite cu ușurință în loturi mici pentru a fi duse la case de îngrijire individuale, ai căror rezidenți au fost desemnați prima prioritate. Poate fi mutat doar de patru ori și durează doar cinci zile la temperatura frigiderului.

Dr. June Raine, director executiv al Autorității de reglementare pentru medicamente și produse de sănătate (MHRA), care a acordat vaccinului autorizație temporară de urgență săptămâna trecută – înaintea restului lumii – a declarat că a aprobat acum o metodă de împărțire a pachetelor, dar că trebuia făcut cu mare grijă pentru ca niciun vaccin să nu fie risipit.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai rezistență la insulină. Ce î...

„Am aprobat modul în care vaccinul poate fi introdus în pachetele mici, dar, evident, ceea ce facem este să oferim sfaturi și îndrumări cu privire la cât de bine, cu atenție, se face acest lucru”, a declarat ea pentru Andrew Marr Show de la BBC.

Campania de imunizare începe mâine în 50 de spitale din Marea Britanie. Împreună, acestea vor avea 800 de mii de doze de vaccin. Printre primii imunizați împotriva COVID-19 vor fi și 5.000 de români care lucrează în sistemul britanic de sănătate.

Te-ar mai interesa: Un adolescent român de 14 ani a fost împins sub tr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private