miercuri, martie 22, 2023

Sistemul imunitar este responsabil pentru modul în care organismul nostru se poate apăra, în mod natural, de agenții patogeni. În contextul pandemic actual, sistemul imunitar este cel care determină forma manifestată în cazul infectării cu noul coronavirus. Se pare că persoanele care au un sistem imunitar puternic fie sunt asimptomatici, fie dezvoltă simtome ușoare. Persoanele care manifestă simptome severe sau au nevoie de ajutor medical sunt asociate cu un sistem imunitar slăbit. În acest sens, Monica Pop, renumit medic român, dezvăluie ce vitamină nu trebuie să lipsească din organism.

În mod ideal, imunitatea ar trebui stimulată prin aportul de substanțe nutritive obținute în mod natural, prin alimentație. De aceea, un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată sunt esențiale pentru sănătatea generală. Suplimentele alimentare sunt recomandate numai dacă aportul necesar de nutrienți nu se poate obține numai din alimentație. Monica Pop, renumit medic român, ne dezvăluie ce vitamină este esențială pentru imunitate și de ce aceasta nu trebuie să lipsească niciodată din organism.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, afirmă medicul, în exclusivitate pentru Antena3.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

De asemenea, pentru stimularea sistemului imunitar, este importantă și odihna. Procesul de regenerare a organismului se petrece în timpul somnului, când funcțiile îi sunt reechilibrate, inclusiv sistemul imunitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private