joi, ianuarie 20, 2022

Monica Pop atenționează și transmite că există anumite medicamente care pot duce la orbire. Sunt extrem de periculoase și trebuie să aveți grijă!

Medicul oftalmolog Monica Pop trage semnalul de alarmă în legătură cu efectele grave ale unor medicamente.

Potrivit medicului oftalmolog, pentru ochii uscaţi, înroşiţi sau lăcrimare şi vedere neclară ar putea fi de vină anumite medicamente pe care le ingerăm şi care au aceste efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu organele genitale ale bărbaților...

Aceste medicamente pot genera reacții care pornesc de la simple iritații și ajung chiar la pierderea totală a vederii.

Monica Pop: Medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele

„Există nenumărate categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Astfel, ce trebuie să ştim este că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase.

Te-ar mai interesa: Durerea de cap în partea stângă, un semnal de alar...

Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte. Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, avertizează prof. dr. Monica Pop, medic oftalmolog.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

„În momentul în care clipeşti, lacrimile se răspândesc pe suprafața ochiului. Acest lucru îndepărtează impuritățile și previne infecțiile. De asemenea, te ajută să vezi clar.


Unele medicamente scad producția de lacrimi

Unele medicamente scad producția de lacrimi. Dacă se întâmplă acest lucru, ochii vă pot ustura, arde sau pur și simplu vă vor răni. S-ar putea să simți că aveți nisip în ochi. De asemenea, este posibil să aveți vederea încețoșată sau să fiți sensibili la lumină.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

Mai multe medicamente, cum ar fi corticosteroizii, pot declanșa boala. Medicii nu știu de ce. Unii cred că se datorează faptului că schimbă structura ochiului și permit formarea fluidelor și a altor materiale.

Există multe tipuri de glaucom. Unul dintre ele – glaucomul acut cu unghi închis – este o urgență medicală. Apare când din cauza unei creșteri bruște a tensiunii intraoculare. Netratat, oate duce la orbire. Medicamentele utilizate pentru depresie, boala Parkinson, convulsii, ulcere, astm, aritmie și hemoroizi pot provoca și acest tip de glaucoma” explică medicul Monica Pop.

Te-ar mai interesa: Simptomele unei boli mortale. Cum știi că ai pancr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private