Sari la conținut

Monica Pop critică dur decizia din cadrul Planului naţional privind cancerul: „Sunt condamnați la moarte?!

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
vitamina care trebuie luata toata viata

Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, al cărui decret a fost promulgat de Klaus Iohannis. Medicul Monica Pop, care s-a luptat şi ea mult timp cu cancerul la colon, nu este de acord cu decizia autorităților. Ea spune că români rămân în continuare condamnaţi la moarte.

Plan naţional de prevenire şi combatere a cancerului este finanțat în principal de către Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat. Vorbim despre cel puţin 20% din totalul fondurilor aprobate pentru desfășurarea programelor de sănătate la nivel naţional de către Ministerul Sănătăţii şi CNAS.

După promulgarea legii, dr. Monica Pop a criticat anumite elemente din acest Plan naţional de prevenire şi combatere a cancerului.

ntr-un mesaj pe contul personal de socializare,  anumiţi români sunt pur şi simplu condamnaţi la moartea în continuare, pentru că planul adoptat nu include şi intervenţiile realizate la clinicile private.

„Le-a spus asta cineva domnului președinte și domnului premier?! Aflăm că Ministerul Sănătății a fost foarte puțin implicat! E normal?! Iar „cu preșul” electoral?!

Dr. Monica Pop: Pacienți nu dispun de bani pentru operații în privat

Planul de combatere a cancerului nu trebuia să conțină și intervențiile chirurgicale oncologice subvenționate, gratuite pentru asigurați și la clinicile private? Așa cum sunt tratamentele polichimio și radioterapia? Cei mai mulți pacienți nu dispun de bani pentru operații în privat!”, s-a confesat medicul.

„Ce folos că se pune diagnosticul pozitiv în maximum 30 de zile, dacă listele la spitalele de stat sunt atât de lungi și pacienții nu mai pot ajunge la timp la intervenția salvatoare?

Ei plătesc lunar asigurări din 2006 (înainte nu existau asigurări de sănătate, banii veneau de la bugetul de stat), constituția stipulează dreptul la sănătate, dar mulți ajung prea târziu la chirurgie sau…nu mai ajung!

Sunt bani destui pentru tot felul de lucruri… știți bine la ce mă refer, dar pentru a salva viețile oamenilor, pe dreptul lor, nu sunt??!!

Ce înseamnă atunci „asigurat”?! Plătesc asigurări, dar nu pot beneficia de tratamentul salvator la timp??!! Sunt condamnați?! Cu ce drept?!”, este mesajul postat, joi seară, de către Monica Pop pe Facebook.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: