Sari la conținut

Monica Pop, despre cazul deputatului AUR: „Nu se poate ca un bărbat să ridice mâna asupra unei femei”. Deputatul AUR susține că de vină e gelozia extremă a soției

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Monica Pop, despre cazul deputatului AUR: „Nu se poate ca un bărbat să ridice mâna asupra unei femei, indiferent ce ar fi făcut doamna „. Deputatul AUR susține că de vină e gelozia extremă a soției.

Comentând cazul deputatului AUR, Dumitru Focșa, care și-a bătut soția săptămâna trecută, medicul Monica Pop a spus că le sfătuieşte pe toate femeile bătute de bărbaţi să plece imediat din acea căsnicie.

Monica Pop, despre cazul deputatului AUR: „Nu se poate ca un bărbat să ridice mâna asupra unei femei”

Biroul Național de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar, se arată într-un comunicat al partidului AUR, remis presei.

„Nu mai vreau să aud cuvântul „parlamentar” lângă acest om, este de neînchipuit ce a făcut. Nu se poate ca un bărbat să ridice mâna asupra unei femei, indiferent ce ar fi făcut doamna. Acesta este un aspect.

În al doilea rând, eu o condamn şi pe doamna, pentru că înţeleg că nu este deloc prima dată. Nu are ce să caute o femeie să stea cu un asemenea om.

Şi, în al treilea rând, cât de mare e ruşinea parlamentarilor care i-au luat apărarea. Nu se poate aşa ceva. El nu mai are ce să mai caute în Parlament.

(…) Mai mult, le sfătuiesc pe toate femeile care păţesc aşa ceva să plece la momentul oportun. Mi se pare un tupeu şi o obrăznicie şi o lipsă de moralitate dusă la extrem”, a spus dr. Monica Pop, duminică, la Antena 3 CNN.

Primele declarații ale soției deputatului AUR Dumitru Focșa: ”Plec și mă mut la Brăila, la casa mamei mele. Urmează să divorțez”

Soția zice că a fost bătută și înșelată, soțul zice că ea e geloasă

Claudia Focșa, soția deputatului AUR Dumitru Focșa, a explicat de la ce a pornit conflictul cu soțul ei, dar și ce are de gând să facă mai departe.

Femeia a declarat la Antena 3 că nu are nevoie de ordin de protecție deoarece se va muta la Brăila, la mama sa, alături de copil. De asemenea, a spus că Dumitru Focșa nu ar fi „violent din fire”, ci „mai degrabă impulsiv”.

„Am depus plângere la poliție, aștept să își facă treaba autoritățile. Nu este necesar ordin de restricție pentru că plec și mă mut la Brăila, la casa mamei mele. Urmează să divorțez. Incidente și conflicte în familie au mai fost, dar acum a fost mai grav.

Poate a fost un cumul de factori. Consumase un pahar-două de vin. A cedat nervos. Voi demara procedura de divorț. Copilul este cu mine, se va urma procedura legală, autoritățile își vor face datoria, suntem consiliați. Copilul va avea parte de consiliere (…)

Au fost discuții despre lipsa implicării în familie, diverse alte probleme. Nu pot să spun că este violent din fire, are o fire mai impulsivă, a fost un context cu mai mulți factori, a cedat nervos, consider că niciodată nu trebuie să se ajungă la așa ceva, am demarat procedura de divorț, am părăsit căminul conjugal”, a declarat Claudia Focșa.

Pe de altă parte, deputatul AUR, Dumitru Focșa, a expus într-o postare pe Facebook versiunea sa asupra actului de violență domestică reclamat de soția sa la Poliție.

A dat vina pe soția sa, pe care o acuză de gelozie și de faptul că nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copiii cuplului.

Focșa a declarat că ”incidentul a fost generat de soție prin gelozie extremă” și a spus că singura violență comisă a fost că ”am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel