miercuri, martie 22, 2023

Imediat după începerea campaniei de vaccinare în România, tot mai mulți experți din domeniul medical încearcă să ofere informații despre eficiența vaccinului anti-COVID și posibilele reacții adverse survenite în urma imunizării. În acest sens, Monica Pop, medic român, a vorbit despre efectele vaccinului, cele mai grave manifestări și alegerile personale în privința imunizării.

Monica Pop, medic român și profesor universitar, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 o serie de informații importante despre vaccinul anti-COVID și posibilele reacții adverse. De asemenea, a argumentat alegerea personală de a nu se imuniza, decizie luată în urma unor contraindicații ce vizează persoane cu un anumit istoric medical.

„Eu nu m-am vaccinat pentru că nu s-a vaccinat nimeni din spitalele care nu sunt COVID. Nu s-a pus problema încă, pentru că nu suntem în linia întâi. Un aspect. Și al doilea, eu am una dintre marile contraindicații ale acestui vaccin, am avut șoc anafilactic. Am și povestit despre treaba asta de multe ori pentru că asta s-a întâmplat, la unul dintre medicamentele citostatice și asta este situația. Deci e una dintre indicațiile majore”, a afirmat medicul, conform Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

De asemenea, Monica Pop susține că prospectul care însoțește vaccinul ar trebui să fie la dispoziția publicului larg. Indiferent de alegerea personală, oamenii sunt nevoiți să se informeze despre efectele și siguranța vaccinului. Cu atât mai mult, medicul adresează o problemă cu care se confruntă românii în campania de vaccinare.

Dezinformarea, se pare, este un element crucial în decizia oamenilor de a se imuniza. Monica Pop declară că nu sunt destule informații la dispoziția oamenilor, iar autoritățile susțin imunizarea fără informațiile complete, motiv pentru care majoritatea românilor rămân reticenți.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Nu există niciun fel de medicament de pe fața pământului, niciun act medical și absolut nimic fără riscuri. Și despre asta nu s-a vorbit. Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect. S-ar putea ca vaccinul să fie foarte ok, e perfect posibil, dar trebuie să și aflăm și trebuie să și citim despre el”, a susținut Monica Pop, pentru Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private