vineri, august 19, 2022

Monica Pop: Este imoral ca medic să… Ce fel de caracter și empatie aveți pentru suferințele oamenilor?

Pacienții români, în mare parte fără posibilități financiare, sunt din ce în ce mai mult victimele unui model patentat de medicii care și-au deschis cabinete, clinici sau chiar spitale private, dar, în același timp, au rămas în activitate şi în spitalele de stat.

Este un model la scară națională, care îi are în prim plan pe medicii care lucrează în sistemul de stat, dar îşi deschid cabinete private unde oferă consultaţii de ginecologie, dermatologie, endocrinologie, urologie sau oftalmologie.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Monica Pop: Este imoral ca medic să… Ce fel de caracter și empatie aveți pentru suferințele oamenilor?

Medicul oftalmolog Monica Pop se întreabă public de ce sunt permise astfel de practici în care pacienţi care ajung într-un spital de stat sunt îndrumaţi apoi spre consultaţii în mediul privat, acolo unde pacientul plăteşte din buzunarul propriu.

„Este imoral ca un medic care lucrează la stat să trimită pacienții asigurați la cabinetul său privat cu plată! Cei care procedează astfel, ce fel de caracter și empatie aveți pentru suferințele oamenilor?! Și pentru veniturile lor, adesea modeste?”, a atras atenția Monica Pop, într-o postare pe Facebook.

Pacientul întreţine, fără voia sa, un sistem medical paralel

Pentru pacientul simplu această practică înseamnă costuri suplimentare, deşi lunar cotizează la sistemul de sănătate. Pacientul ajunge în spitalul de stat cu o afecţiune, dar este chemat la cabinetul privat pentru alte investigaţii, de la un simplu consult, până la investigaţii de tip RMN, ecograf sau tomograf.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Medicul este acelaşi, însă investigaţiile costă. În acest mod, pacientul întreţine un sistem paralel fără să întrebe de ce din contribuţia lui lunară nu poate primi în sistemul public îngrijirea de care are nevoie.

 

„Pacientul alege, dacă dorește și poate, dar în niciun caz nu sugerat sau trimis de medic de la cabinete și spitale de stat!

Repet, cei care plătesc corect asigurările de sănătate, pentru asta plătesc! Dacă au posibilități și doresc ei în privat, fac cum doresc!

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Dar în niciun caz nu refuzați și trimiși!

Colegiul ce spune?”, este mesajul medicului oftalmolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private