miercuri, octombrie 20, 2021

Monica Pop: „O aberație! Acest certificat verde este o problemă politică și nu medicală”

După ce Italia va deveni prima țară europeană în care certificatul verde va fi obligatoriu, începând de vineri,

15 octombrie, iată că și România a luat o decizie în același sens.

Propunerea privind obligativitatea certificatului verde pentru accesul la activităţi economice din anumite domenii în localităţile unde rata de incidenţă este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, a fost făcută joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Astăzi, Guvernul aprobă în ședință o hotărâre cu noile restricții privind reducerea numărului de cazuri cu infectări Covid-19 și introducerea obligativității așa zisului ”certificat verde”.

Monica Pop, despre introducerea certificatului verde:

„De ce unele ţări nu fac aşa şi unele ţări fac aşa?”

Este cunoscută opinia medicului Monica Pop privind necesitatea testării în masă pentru un control real al pandemiei. Medicul oftalmolog consideră decizia introducerii certificatului verde ca fiind una aberantă. „Acest certificat verde, este o problemă politică și nu medicală”, a declarat Pop, potrivit Antena 3.

„Este o aberaţie. De ce unele ţări nu fac aşa şi unele ţări fac aşa? În primul rând, știe toată lumea că green pass-ul, acest certificat verde este o problemă politică și nu medicală, categoric.Trebuie să separăm lucrurile.

Știți

foarte bine că vaccinatul se poate infecta. Și atunci, ce rol are un vaccinat dacă el e infectat? Dacă e vaccinat, sigur, pentru el e foarte important că face o formă mai ușoară și nici nu mai avem ceva de discutat în sensul acesta, dar pentru cei din jur nu are nicio valoare.

Deci el trebuie să fie testat, fără doar și poate. Vreau să vă întreb un lucru, este retoric, sigur. Doamna de mai devreme spunea că statul trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor, sigur, dar și a medicilor.

Și atunci, dacă obligi medicul să se vaccineze ca să nu infeceteze pacientul, obligă și pacientul

să se vaccineze, ca să nu infecteze medicul.

Să știți că medicul ia ceva de la pacient și asta s-a întâmplat întotdeauna. Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul ar trebui ca fiecare om să se vaccineze dacă el consideră, dar trebuie testat.

Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice,

artiști, etc.

Ei plătesc şi noi plătim asigurări de sănătate. Mai mult decât atât, nimeni nu a pomenit despre contraindicaţiile vaccinului. Ce se face cu cei care au contraindicaţii, cu anafilaxia, cancere sub tratament, cu hipertensiuni, lucruri care contraindică.

Un consilier parlamentar din Parlamentul Europei a spus că a trimis o scrisoare  medicilor de la Consililui Europei,  pentru că are un colesterol mai mare, pentru a şti dacă să se vaccineze sau nu şi răspunsul a fost nu. Asta a fost în direct, în direct, într-o seară, în prime time. Deci nu se pune problema că nu există contraindicaţii.

Şi atunci, cum se tratează aceşti oameni? Medicii, profesorii, artiștii, sportivii, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări cu aceleași drepturi? Deci, drepturile să fie egale.

Pledez să se vaccineze cine dorește și nu obligatoriu.

Dacă sunt și unii care nu vor să facă test, asta e problema lor și să se descurce așa cum consideră. Eu știu că acum testele sunt mai serioase, mai sigure. Seriose erau toate, dar au dat multe erori. Acum sunt teste care  nu mai dau erori. Consider că testarea este cel mai important lucru în a opri pandemia”, a concluzionat Monica Pop.

Ultimele stiri