Sari la conținut

Monica Pop – sloganul României ar trebui să fie: „numai penali!”. Cum a ajuns medicul la această concluzie?

În ultima perioadă, comunicările oficiale primite din parte Ministerului Sănătății sunt cele legate de evoluția pandemică și de numărul persoanelor infectate, însă s-a produs o fisură când în presă au ieșit informații despre Premierul Florin Cîțu prins beat la volan.

Deși fapta s-a întâmplat înainte ca acesta să devina persoană publică, Premierul Florin Cîțu ar fi fost condamnat la 2 zile de închisoare sau plata a 1.000 de dolari, în SUA, pentru șofat sub influența alcoolului.

Monica Pop a comentat cum privește această situație și de ce este revoltată pe comportamentul premierului.

„Trebuie schimbat un singur cuvânt. De la fără penali, la numai penali, pentru că asta se întâmplă. Deci, clar sloganul trebuie să arate așa: Numai penali în politică, pentru tot ceea ce au făcut în utima perioadă.

Cîțu primește nota cea mai proastă. Nu pentru faptul că s-a întâmplat ce s-a întâmplat atunci, ci pentru că a pledat nevinovat și că nu a spus. Este inadmisibil lucrul acesta. Trebuia să găseasă o formulă, să arate și să spună. Faptul că spune și acum că este o contravenție, e ceva revoltător. La comă alcoolică e contravenție.

Citeste si:

El e cu nota cea mai mică, și apoi toți cei din jurul lui, pentru că uitați-vă ce fac. Deci asta cu Numai penali, trebuie să apară mâine peste tot, ca să înțeleagă că asta se întâmplă”, a spus medicul Monica Pop  la Antena 3.

Florin Cîțu și aventura din Statele Unite

„Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică – n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală”, a declarat Florin Cîțu sâmbătă.

El a spus că a băut bere la ocazia respectivă, dar nu a putut preciza câte, la întrebarea jurnaliștilor: „Nu pot să duc 7-8 beri”.

În continuare, Florin Cîțu a povestit că a recunoscut imediat că a băut alcool și că a respectat legile statului Iowa, unde a avut loc incidentul.

Premierul a mai arătat că aventura l-a costat mult: „Am plătit tot ce a trebuit să platesc. A trebuit să-mi vând mașina și m-am împrumutat la o bancă. Am plătit avocatul”.

El a dat astfel de înțeles că doar banii primiți pe mașină, 1.500 de dolari, nu au fost de ajuns: „Era veche, nu făcea mulți bani”.

El a mai adăugat că raportul toxicologic întocmit a fost „exclusiv despre alcool” și că nu-și aduce aminte dacă i-au fost puse cătușe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.