Sari la conținut

Monica Tatoiu suferă de o boală autoimună de peste 40 de ani. „Nu există tratament. Dacă nu stau la soare, arăt ca o reptilă”

Monica Tatoiu, femeie de afaceri
Sursă foto: arhiva
Monica Tatoiu, despre recalcularea pensiilor

Este una dintre cele mai cunoscute personalități din lumea showbiz-ului românesc, mereu cu zâmbetul pe buze și de o sinceritate dezarmantă. Cu toate acestea, Monica Tatoiu, căci despre ea este vorba, suferă de o boală autoimună de peste 40 de ani.

Monica Tatoiu suferă de o boală autoimună de peste 40 de ani

În vârstă de 66 de ani, femeia de afaceri a dezvăluit că de la vârsta de 24 de ani se confruntă cu psoriazis, iar boala este moștenită de tatăl său și, din păcate, a transmis-o și fiului ei.

„Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine. N-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament.

Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a mai adăugat aceasta.

Totodată, aceasta a mărturisit că boala se agravează ori de câte ori este stresată:

„De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri care vin și trec. Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate.

La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme. O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand, pentru că cortizonul face și bine, dar și rău”, a mai spus Monica Tatoiu.

„Trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă”

Vedeta TV a mai adăugat că cea mai bună soluție pentru boala ei e soarele. „Trebuie să mă expun la soare trei luni pe an”, susține Tatoiu.

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă.

Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani buni plec în luna noiembrie în Caraibe. În general, femeile care au această afecțiune chiar suferă”, a spus Monica Tatoiu pentru Impact.

Psoriazis: simptome și cauze

Psoriazisul este o boală autoimună și se manifestă prin descuamări însoțite de mâncărime și pete roșii de dimensiuni diferite, la nivelul pielii, în special pielea genunchiului, cotului, dar și pielea capului (scalpul).

Psoriazisul poate afecta orice regiune a corpului, inclusiv unghiile şi zona genitală. Plăcile de psoriazis pot fi însoţite adesea de senzaţia de mâncărime sau arsură.

Semnele și simptomele psoriazisului pot varia de la o persoană la alta. Cele mai simptome sunt:

  • Piele uscată, crăpată care poate sângera
  • Senzație de mâncărime, iritație sau arsură la nivelul pielii
  • Leziuni roșii, inflamate acoperite cu scuame albe
  • Zone de piele pline de coșuri sau pustule
  • Articulații umflate și rigide
  • Unghii îngroșate crestate sau cu adâncituri punctiforme

Cauzele care determină apariţia acestei boli nu sunt pe deplin elucidate, factorul genetic reprezentând însă o certitudine în stabilirea modalităţii de transmitere a bolii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel