Sari la conținut

 Remedii naturale de top pentru psoriazis. Ajuta pielea iritată și descuamată

boala de piele
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Psoriazis

Remedii naturale de top pentru psoriazis. Există lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului acasă. Medicii dermatologi vin în ajutorul persoanelor care se confruntă cu această afecțiune.Remediile ajută la reducerea simptomelor, potrivit medicilor. Aceste remedii naturale de top pentru psoriazis vă pot ajuta pielea iritată și descuamată.

Ce este psoriazisul?
Psoriazisul nu se limitează la nicio zonă a corpului și unii consideră că această afecțiune a pielii este cauzată de o tulburare autoimună. Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii – și una care poate coexista cu alte tulburări asociate – iar originile sale nu sunt complet cunoscute.

„Psoriazisul descrie o afecțiune inflamatorie a pielii care se caracterizează prin plăci roșii, solzoase, bine delimitate, cu solzi argintii, care pot apărea oriunde pe corp, cu zone comune, inclusiv scalpul, coatele, genunchii, partea inferioară a spatelui”, explică dr. Marisa Garshick, dermatolog și profesor clinic asistent de dermatologie la Cornell – New York Presbyterian Medical Center.

„De asemenea, poate afecta unghiile, mâinile și picioarele. În timp ce psoriazisul poate apărea la orice vârstă, vârsta medie de debut poate apărea la două vârfuri diferite, fie la 15-35 de ani, fie la 55-60 de ani.”

Factorii declanșatori pentru psoriazis?

Deoarece psoriazisul este o afecțiune pe termen lung a pielii, este adesea persistentă. Cu toate acestea, după cum explică Dr. Annie Gonzalez, există factori declanșatori care pot face ca afecțiunea să se agraveze, provocând o agravare a psoriazisului.

„Un declanșator obișnuit pentru crizele de psoriazis este stresul și anxietatea ”, notează dr. Gonzalez. „Când o persoană este copleșită, poate observa că simptomele psoriazisului devin mai severe. Tiparele meteorologice, cum ar fi vremea uscată și rece, sau arsurile solare cauzate de lumina puternică a soarelui, pot, de asemenea, agrava psoriazisul. Cercetările arată că persoanele care au tendința de a fuma sau de a bea alcool au frecvent efecte secundare mai grave ale psoriazisului decât cei care nu participă la astfel de activități.”

Poți trata psoriazisul acasă?
Deși nu veți avea acces la anumite medicamente fără tratament de la un dermatolog – Dr. Garshick precizează că unii steroizi topici pot ajuta la controlul psoriazisului, de exemplu – există câteva lucruri pe care le puteți face acasă pentru a ajuta la tratarea simptomelor.

5 remedii la domiciliu pentru psoriazis

Păstrează-ți pielea bine hidratată
„Păstrarea unui umidificator în camera dumneavoastră vă poate asigura că aerul rămâne umed, iar loțiunile groase, cum ar fi Cerave, trebuie aplicate frecvent”, spune dr. Gonzalez. „De asemenea, puteți înmuia de câteva ori pe săptămână într-o baie călduță cu săruri Epsom sau lapte pentru a calma pielea.”

Nu curățați niciodată pielea fulgioasă
Deși este tentant să curățați pielea care se poate desprinde, dr. Garshick vă îndeamnă să rezistați tentației dacă este posibil. Fenomenul poate declanșa de fapt o agravare a inflamației și descuamarea pielii în zonele anterior neafectate în timp.

Utilizați produse fără parfum
„Parfumurile pot fi incredibil de iritante pentru piele și vor cauza probabil o apariție a psoriazisului”, explică dr. Gonzalez. „Căutați întotdeauna etichetele „fără parfum” sau „piele sensibilă” atunci când cumpărați produse care pot intra în contact cu pielea.”

Căutați produsele pentru exfoliere cu acid salicilic

Acest beta-hidroxi acid funcționează de fapt pentru a exfolia pielea, ajutând la îndepărtarea naturală a celulelor moarte ale pielii.

„Deoarece plăcile de psoriazis tind să fie groase și descuamate, poate fi util să folosiți creme hidratante care ajută la exfolierea solzilor, cum ar fi Crema hidratantă pentru psoriazis CeraVe cu acid salicilic sau Kerasal”, precizează dr. Garshick.

„În plus, pentru cei care suferă de psoriazis al scalpului, există anumite șampoane care pot fi utile, care includ șampoane care conțin acid salicilic, cum ar fi șamponul antimătreață Re-Fresh Scalp Care cu acid salicilic.”

Luați suplimente pentru a ușura simptomele

Studiile au descoperit că suplimentarea cu nutrienți poate rezolva psoriazisul la unii pacienți, iar Dr. Gonzalez solicită în mod special suplimentarea cu vitamina D și ulei de pește, care pot fi achiziționate fără rețetă de la farmacia locală, potrivit parade.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel