luni, martie 8, 2021

Leguma miraculoasă pentru sănătate și potrivită tuturor vârstelor, de la bebeluși la vârstnici. Nu ar trebui să lipsească din meniurile noastre zilnice, fiindcă este foarte prietenoasă cu stomacul. Nu

are contraindicații și se găsește în toate anotimpurile.

Morcovul, căci despre el este vorba, este fenomenal vara, susținând sănătatea pielii, expusă razelor soarelui.

Leguma miraculoasă pentru sănătate În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și

ajută pielea să fie mai frumoasă,  prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții.

Sunt recomandați, de asemenea, în curele pentru slăbit, penru că au  un număr mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori)  și sunt buni pentru  sănătatea ochilor. De asemenea, morcovii ajută  în vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gândit.

Morcovii conțin vitaminele  B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă

un  aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Morcovul este, totodată, o sursă foarte bună de antioxidanţi naturali, prevenind formarea celulelor canceroase.

Mai mult, versatilitatea lui îl face ideal și în hrana bebelușilor, fiind unul dintre primele alimente care se introduc în hrana acestora, încă de la debutul diversificării.

Proprietățile lui combat afecțiuni ca tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.

Consumul de morcovi reglează tranzitul

intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

Este bun și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea,  are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

Ultimele stiri

Parteneri