Sari la conținut

Moș Crăciun, implicat în promovarea vaccinării pentru Covid-19?

Campanie de promovare a vaccinării pentru Covid-19 în SUA. Moș Crăciun, Crăciunița și elfii printre primii norocoși care ar putea beneficia de vaccin?

Statele Unite au inițiat un proiect prin care artiștii care anul acesta se vor deghiza în Moș Crăciun să fie vaccinați pentru coronavirus în schimbul ajutorului lor pentru promovarea vaccinului în rândul americanilor.

Din păcate, proiectul a fost anulat, autoritățile sanitare confirmând deja că respectiva campanie a fost abandonată.

Era vorba despre o campanie publicitară concepută de o agenție federală de sănătate din SUA care făcea parte dintr-un program guvernamental de 250 de milioane de dolari.

Pe lângă artiștii care joacă rolul lui Moș Crăciun, crăciunițele și elfii erau, de asemenea, eligibili.

Ric Erwin, președintele Ordinului Frățesc al Moșilor Bărboși Reali, a numit vestea „extrem de dezamăgitoare”.

„Aceasta a fost cea mai mare speranță a noastră pentru Crăciunul 2020 și acum se pare că nu se va întâmpla”, a spus el pentru Wall Street Journal.

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) a confirmat în septembrie existența proiectului pentru New York Times.

Un purtător de cuvânt al HHS a declarat pentru New York Times că secretarul pentru sănătate, Alex Azar, „nu avea cunoștință” despre planul acum anulat.

Declarația vine la scurt timp după ce Erwin declarase pentru Wall Street Journal că oficialii agențiilor de sănătate au promis să finalizeze campania până la jumătatea lunii septembrie și că aproape 100 de Moș Crăciuni s-au oferit voluntari.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.