Sari la conținut

Motive să gătești la aburi

Metodele de gătit pot transforma alimente sănătoasă în bombe calorice care pot fi dăunătoare sănătății tale. Iată câteva motive să reconsideri gătitul cu aburi

  1. Nu ai nevoie de ulei

Cu toate că există uleiuri sănătoase cu care poți găti este mai bine să renunți la ulei. Alimentele vor avea mai puțină grăsime gătite la aburi

2. Nu irosești alimentele

Câteodată când gătești cu ulei sau prăjești poți să greșești și să lași alimentele mai mult pe foc. Asta înseamnă că arunci alimentele stricate, însă cu ajutorul aburului și a mașinii de gătit cu aburi, setezi timpul și te scapi de o grijă.

3. Gustul nu este afectat

Dacă gătești legume, acestea se vor găti foarte bine, iar aroma lor nu se va schimba.

4. Este o metodă sănătoasă

Legumele nu își vor pierde aroma și nici vitaminele și mineralele. De aceea gătitul la aburi este cea mai bună metodă de a găti sănătos.

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel