marți, ianuarie 31, 2023

O adolescentă de 12 ani a murit în timp ce făcea duș, din cauza unei reacții rare de la aburul inhalat. Deși, se întâmplă extrem de rar, inhalarea aburului poate provoca hemoragii în creier, inimă și plămâni.

Shaza Al-Azayzeh a fost dusă de urgență la un spital din Deir al-Balah, Fâșia Gaza, Palestina, după un accident neobișnuit, potrivit Metro.co.uk.

Acolo, fata de 12 ani a fost declarată moartă din cauza inhalării de abur, potrivit medicilor.

Te-ar mai interesa: Cătălin Scărlătescu, momente cumplite la „America ...

Este excepțional de rar ca inhalarea de abur să provoace moartea, dar există câteva exemple în care se întâmplă acest lucru.

Într-un studiu din 2005, publicat în Journal of Clinical Forensic Medicine, sunt menționate cazurile a doi copii care au decedat din cauza aburului inhalat.

Autorii, BL. Bhootraa și J. Kitinya au descoperit că inhalarea aburului provoacă hemoragii la creier, plămâni și inimă. De asemenea, congestionează gâtul și plămâni.

Oxigenul din sânge se epuizează și acesta este în esență ceea ce provoacă moartea.

Mai mult de atât, toate acestea se pot întâmplă în doar câteva minute de la inhalare.

Te-ar mai interesa: Totul despre una dintre cele mai mortale forme de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private