vineri, august 7, 2020

Din această cauză încearcă din răsputeri să slăbească, apelând de cele mai multe ori la diete drastice sau la exerciţii istovitoare.

Conform oamenilor de ştiinţă, judecata lor greşită se datorează unei erori de conexiune a creierului.

Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Germania au studiat conexiunile creierului în zonele care devin active atunci când oamenii văd imagini cu propriile trupuri.

Citește și:

10 anorexice şi 15 femei sănătoase au privit fotografii cu diverse siluete şi au trebuit apoi să le aleagă pe cele care corespundeau cu forma corpului lor.

În urma testelor, experţii au descoperit că în timp ce persoanele sănătoase se consideră mai slabe decât sunt de fapt, anorexicele se percep ca fiind mai grase, decât în realitate.

Echipa de cercetători a observat activitatea cerebrală din emisfera stângă (zona responsabilă cu procesarea imaginilor despre propriul corp),a celor 25 de participante în timpul testului.

Citește și:

Când observăm imaginea propriului corp, informaţia vizuală ajunge mai întâi în lobul occipital central. Apoi, zona corpului fusiform şi zona corpului extrastriat procesează imaginea. În cazul anorexicelor, conexiunea dintre aceste 2 zone este mai slabă decât în cazul femilor sănătoase.

,,Aceastăaalterare a conexiunilor creierului ar putea fi explicaţia pentru care femeile care suferă de anorexie se percep a fi mai grase, chiar şi în cazul în csunt subponderale”, explică profesorul Boris Suchan.

Parteneri