Sari la conținut

Muzica poate reduce durerea la pacienții cu intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale

Muzica are puterea de a motiva, inspira și vindeca o inimă frântă, dar noi cercetări sugerează că melodia potrivită ar putea, de asemenea, ameliora durerea cauzată de o leziune a spatelui.

Studiul de la Mount Sinai Hospital and Medical School sugerează că terapia muzicală poate fi implementată ca parte integrantă a tratamentului de recuperare a leziunilor coloanei vertebrale.

Muzica reduce durerea la pacienții cu intervenții chirurgicale 

Publicat online în The American Journal of Orthopedics, studiul a constatat că pacienții care se recuperau după o intervenție chirurgicală pe coloană au raportat mai puține dureri atunci când au primit și terapie prin muzică, spre deosebire de cei care au primit doar tratament tradițional de reabilitare.

Tratamentul de terapie prin muzică a variat de la pacient la pacient, constând fie din muzică live, cântări în comun și/sau tobe ritmice.

Citeste si:

Rezultatele sugerează că ar putea fi benefic să se ofere mai multe opțiuni de terapie prin muzică pentru recuperarea pacienților operați ca o modalitate de a-i ajuta să facă față durerii postoperatorii.

„Acest studiu este unic în încercarea sa de a integra terapia prin muzică în medicină pentru a trata durerea post-chirurgicală. Pacienții postoperatori ai coloanei vertebrale sunt expuși unui risc major pentru provocări de gestionare a durerii”, a declarat John Mondanaro, autorul principal al studiului.

Pentru studiu, au fost colectate 60 de evaluări ale durerii pacienților, bazate pe scara analogă vizuală, atât înainte, cât și după terapia prin muzică.

Un grup de pacienți a avut 30 de minute de terapie prin muzică în plus față de îngrijirea postoperatorie tradițională, în timp ce grupul de control a primit doar îngrijirea postoperatorie tradițională, care include în principal medicamente.

Rezultatele au arătat o diferență notabilă în evaluarea durerii post-terapie între grupul care a primit terapie prin muzică și cel de control. Pacienții aveau vârste cuprinse între 40 și 55 de ani și au suferit o varietate de operații diferite ale coloanei vertebrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.