luni, octombrie 3, 2022

Ne apropiem vertiginos, din nou, de scenariul roșu. Cifrele privind persoanele infectate cresc de la o zi la alta, ia acest lucru nu face decât să impacienteze industriile, cu precădere industria HoReCa. Reprezentanții resturantelor și hotelurilor nu își permit un nou lockdown. Acest lucru ar afecta inclusiv economia. Cu ce propuneri concrete vin aceștia?

În această săptămâna, țara noastră a intrat în valul al treilea al pandemiei.

Pe 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 832 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Reprezentanţii HoReCa cer ca restaurantele să nu se mai închidă când rata de infectare ajunge la 3

De asemenea, aceştia propun şi un set de măsuri pentru organizarea evenimentelor.

Daniel Mischie, preşedintele HORA, a vorbit în exclusivitate despre solicitarea făcută către autorităţi.

”Le propunem autorităţilor, ca pe lângă coeficientul de infectare cu COVID care este astăzi luat în considerare pentru închiderea sau restricţionarea funcţionării restaurantelor, deci acolo unde se fac testări sunt şi multe cazuri, drept urmare, restaurantele sunt închise, să fie luate în considerare şi procentul de teste pozitive la suta de testări făcute. În Timişoara se fac testări foarte multe. Sunt şi cazuri multe, drept urmare Timişoara este închisă, iar în alte oraşe sau judeţe unde nu se fac testări, restaurantele sunt deschise. Ne asociem cu primarii, dar şi cu celelalte asociaţii de restaurante din toată ţara şi am făcut o solicitare către primul-ministru şi către ministrul Economiei în acest sens.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

A doua problemă este posibilitatea de a organiza evenimente private şi mă refer aici la diferite evenimente de tip nunţi-botezuri, dar şi evenimente de tip festivaluri, concerte, teatre, să mergem la cinematograf care să nu aibă restricţii pentru cei care s-au vaccinat, deci au anticorpi, pentru cei care au trecut prin boală şi în baza unui test pot dovedi că au anticorpi şi pentru cei care vor să facă un test rapid. Costul unui test rapid este de 25 de lei de persoană. Deci, în momentul în care vrei să organizezi un eveniment. Dacă eşti pregătit ca restaurant sau ca organizator de eveniment să suporţi aceste costuri, practic, invitaţii să poată participa în baza acestui test”, a declarat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA), într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Valentina Pelinel dezvăluie secretul soțului său. ...

Trei măsuri care ar putea înlocui criteriul ratei de infectare

Reprezentanții celor peste 40.000 de companii din industria ospitalității propun trei măsuri care ar putea înlocui criteriul ratei de infectare și ar asigura siguranța clienților:

1. Prezentarea unui certificat de vaccinare
2. Testare PCR sau test rapid cu 48 de h înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte
3. Testare rapidă la intrarea în incinte.

Pornind de la premisa că siguranța și viața celor din jur primează, întreaga industrie a ospitalității va pune mereu sănătatea atât a clienților, cât și a echipei pe primul loc, promite HORA.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Organizația Patronală speră că astfel se va evita declinul evident al industriei ospitalității din România, a cărei cifră de afaceri a scăzut cu aproximativ 70% față de anul 2019, ajungându-se la suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private