joi, iunie 1, 2023

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a explicat pentru postul TV Digi24 acest mister. Bolnavii aflați în stare gravă de sănătate, cu boli în faze terminale sunt trecuți pe lista deceselor COVID.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan declarase cu câteva zile înainte că multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre cupa menstruală. Poate f...

La fel, și un medic din Germania a declarat că acești pacienți ar fi murit oricum în decursul acestui an.

Iată cum explică situația Nelu Tătaru:

„Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus”, a spus Nelu Tătaru.

„Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție COVID, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID, am ales să raportăm inclusiv cazurile decedat care aveau infecții COVID”, a explicat el.

Te-ar mai interesa: Cum ai devenit părintele de astăzi?: e-book gratui...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private