Sari la conținut

Neurochirurgul Constantin Tuleaşcă: Creierul se supune gândurilor noastre. Prin gânduri putem să ne autovindecăm

creier
Sursă foto: Getty Images
cum sa va protejati creierul

Neurochirurgul Constantin Tuleaşcă, recunoscut în lumea științifică medicală drept „omul care a învins durerea”, a devenit singurul român premiat de două ori de Academia Naţională de Medicină a Franţei.

În 2016, a fost primul român premiat de Academia de Medicină a Frantei pentru o descoperire adusă în terapia durerii. În 2022, a primit încă o recunoaștere din partea Academiei pentru aprofundarea și descoperirile făcute în continuare.

Neurochirurgul Constantin Tuleașcă
Sursa foto: TVR

Neurochirurg român: Creierul se supune gândurilor noastre. E important să înțelegem ce gânduri avem ca să putem să ne autovindecăm

Neurochirurgul originar din Iași, dar în prezent stabilit în Elveția, la Lausanne, se declară fascinat de creier și, în special, de circuitele neuronale

„Circuitele neuronale se remodelează încontinuu, cum se schimbă încontinuu, în funcție de cum acționăm, cum gândim, cum ne manifestăm, dacă avem o boală sau nu. Toate aceste lucruri, aceste circuite m-au fascinat și mă fascinează. E o parte electronică, oarecum, e o parte inginerească, nu neapărat medicală, complet”, a declarat medicul Tuleașcă, potrivit InfoTV.

E foarte important fiecare gând pe care îl avem, pentru că creierul depinde și se supune gândurilor noastre.

„Creierul se supune tuturor gândurilor noastre și cred că se supune fiecărei vibrații pe care o avem. Și e important să înțelegem ce vibrații avem, ce gânduri avem ca să putem să ne autovindecăm. E foarte important.

(…) Să ne modelăm creierul. Să îi oferim hrana de care are nevoie. Și hrana poate fi atât pozitivă, cât și negativă. Hrana negativă va aduce gânduri negative și vibrații negative, care, eventual, vor aduce boli. Iar hrana pozitivă, vibrațiile pozitive, ne ajută să ne curățăm, să ne liniștim”, a spus neurochirurgul.

Pentru evitarea stărilor de deprimare, anxietate sau neîmplinire sufletească, în primul rând trebuie să facem pace cu trecutul, este de părere neurochirurgul român.

„În primul rând, trebuie să ne împăcăm cu trecutul. Trecutul nu-l putem schimba. Primul lucru e acțiunea de vindecare în trecut. Ce ne-a traumatizat în trecut? Ce-a fost în trecut? Dacă ar fi să schimbăm ceva, ce am schimba?

O discuție simplă, de două minute, după care am tăia toate aceste lucruri și le-am lăsa să plece”, a explicat medicul Constantin Tușeacă.

Social media da dependenta
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Constantin Tuleașcă: Rețelele de socializare sunt un drog cerebral. Generează adicție imediată

Medicul Constantin Tuleașcă avertizează asupra pericolelor prezentate de rețelele sociale pentru dezvoltarea armonioasă a omului.

„În al doilea rând, contradicțiile omului modern vin din faptul că nu mai are un sistem de valori. Suntem în goana după TikTok, Instagram, după validare. Postăm poze când mâncăm, când ne plimbăm, când operăm. Toate aceste surse, până la urmă, sunt o sursă de stres. Ne vor face să avem o anumită stare de ancietate. Ne vom compara cu ce face cineva din Coreea de Sud, de exemplu. De ce m-ar interesa?

Rețelele de socializare sunt un drog extraordinar, un drog cerebral. Generează o adicție imediată. Există tineri care stau 3 ore și nu și-au dat seama. Păi, cum poți să stai trei ore, fără să-ți dai seama? Și mi s-a întâmplat și mie.

Rețelele sociale generează adicție. Vedem oameni și cum dorim să ne comparăm cu oameni, nu mai facem nimic. Viața noastră se desfășoară într-un cadran. Ne-am încadrat singuri într-un cadran al unui telefon. Și asta e complet anormal. Nu cred că suntem planificați să funcționăm așa. Bineînțeles că trebuie să avem telefoane, dar asta nu trebuie să ne împiedice să respirăm”, a spus neurochirurgul.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel