Sari la conținut

Ce sunt dârele albe lăsate în urma avioanelor. Adepții teoriei conspirației au „încins” rețelele de socializare cu explicații

Ce sunt dârele albe lăsate în urma avioanelor. Adepții teoriei conspirației au „încins” rețelele de socializare cu explicații. Care este explicația științifică.

 

Adepții teoriei conspirației s-au întrecut în explicații, zilele trecute, când, cerul a fost plin de dâre albe lăsate de avioane.

Mulți spun că aceste dungi albe sunt substanțe periculoase sau viruși aruncate în aer pentru a ne îmbolnăvi sau chiar ucide.

Nu sunt chemtrails, ci contrails

S-a tot folosit termenul de „chemtrails” și au fost acuzații peste acuzații, dar realitatea este ceva mai puțin scandaloasă.

Pilotul Patrick Smith, autorul cărții Cockpit Confidential, explică simplu și pe înțelesul tuturor ce sunt aceste dâre albe lăsate de avioanele care brăzdează cerul.

„Contrails, după cum sunt denumite, sunt de fapt doar urme de condens ce se formează atunci când evacuarea fierbinte și umedă a avionului se întâlnește cu temperaturile atmosferice foarte scăzute.

Practic, este aceeași reacție care se petrece atunci când expiri cu gura deschisă într-o dimineață geroasă de iarnă”, scrie pilotul în cartea sa.

Când sunt vizibile

Cum de sunt aceste dâre vizibile? Ei bine, vizibilitatea acestora depinde de temperatura atmosferei și de presiunea vaporilor, motiv pentru care nu întotdeauna sunt atât de vizibile.

Cel mai bine se văd atunci când cerul este senin, așa cum a fost zilele trecute, când rețelele de socializare au fost inundate cu fotografii ale dârelor albe lăsate pe cer de avioane.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel