Sari la conținut

Neurolog: Evitați aceste două băuturi sau riscați boala Alzheimer

Din cuprinsul articolului

Înțelegerea factorilor de risc care precipită declinul creierului sporește speranța de a împiedica acest declin din timp. Îngrijorător este faptul că alegerile dumneavoastră privind stilul de viață ar putea sta la baza unui risc crescut de demență.

Un cercetător în neuroștiințe a avertizat cu privire la două băuturi consumate pe scară largă, care ar putea crește riscul de apariție a bolii Alzheimer – cel mai frecvent tip de demență. Robert W.B. Love, un cercetător în neuroștiințe specializat în a ajuta oamenii să prevină boala Alzheimer cu ajutorul științei, a accesat Instagram pentru a sublinia ce trebuie evitat.

„Evitați aceste două băuturi, deoarece vă pot crește riscul de a suferi de boala Alzheimer”, a început expertul videoclipul.

1. Soda dietetică

Un schimb popular pentru băuturile răcoritoare obișnuite îndulcite cu zahăr, sifonul dietetic este asociat cu o mulțime de efecte negative. Acesta a spus: „Oamenii cred că este o substituție sănătoasă, dar este foarte, foarte rău.

„Așadar, majoritatea sucurilor dietetice sunt îndulcite cu ceva numit aspartam. Aspartamul nu este bun pentru bacteriile intestinale, iar aspartamul este asociat cu o mulțime de efecte secundare negative, inclusiv cancer la animale.”

Neurologul a explicat că cercetările indică faptul că consumul de aspartam, în special de sucuri dietetice, este legat de un risc mai mare de diabet de tip 2.

Îngrijorător este faptul că această afecțiune a glicemiei „este foarte dăunătoare” pentru creier, potrivit lui Love.

El a adăugat: „Orice lucru care crește riscul de diabet crește riscul de boală Alzheimer. Iar sifonul dietetic poate face cu siguranță acest lucru”.

Băutura care reduce naccidentul vascular cerebral
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

2. Alcool

Nenumărate cercetări continuă să facă o legătură între riscul mai mare de demență și băutura populară.

La fel ca și în cazul sucului dietetic, cercetătorul în neuroștiințe a explicat că alcoolul este dăunător pentru bacteriile intestinale.

„Ceea ce este rău pentru bacteriile intestinale este rău pentru creierul tău”, a spus Love.

Cu toate acestea, alcoolul este, de asemenea, rău pentru ficat, iar acest lucru nu este bun nici pentru creierul tău, a explicat cercetătorul în neuroștiințe.

Mai mult, băutura populară reduce activitatea în cortexul prefrontal, care este un fel de autocontrol al tău. Dragostea a spus: „Așa că știți când spuneți: „Alcoolul îmi dezleagă limba”. De fapt, o face prin dezactivarea unei părți a creierului tău care te cenzurează, scrie sursa.

„Nu este o idee bună să oprești în mod regulat o parte a creierului tău dacă vrei să reduci riscul de a suferi de boala Alzheimer.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel