miercuri, februarie 8, 2023

Neuropsiholog: Boli neurologice ascunse au inpact dur asupra oamenilor. Văd fantome și extratereștri 

Vezi fantome și extratereștri? Neuropsihologul Saul Martinez-Horta susține că oamenii care văd fantome și extratereștri au „leziuni ale creierului”, scrie Daily Star.

Într-o nouă carte, intitulată „Cerebros Rotos”, el dezvăluie comportamentele ciudate pe care le pot provoca bolile neurologice, spunând: „Nu am întâlnit niciun fenomen paranormal care să nu poată fi explicat printr-un creier deteriorat”.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

Într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, acesta a explicat că orice activitate poate oferi un indiciu al proceselor cerebrale care au mers prost sau poate ajuta la descoperirea unor boli neurologice ascunse.

„Fenomenul Pareidolia”

„Dacă m-ai întreba câte experiențe paranormale am văzut cu pacienții mei, ți-aș spune că le-am văzut pe toate. Un fenomen care provine dintr-un creier deteriorat dă naștere la o serie de senzații pe care oamenii le descriu drept paranormale”, spune Martinez-Horta.

Ce crede Martinez despre „Fenomenul Pareidolia”?

Când oamenii văd fețe care se uită la ei, Martinez-Horta a spus: „Pareidolia vede forme familiare, în special fețe, în obiecte unde nu există”, adăugând că creierul uman are o regiune care a evoluat pentru a procesa fețele.

Te-ar mai interesa: O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur u...

Întrebat despre descrierea sa a „Fenomenului Pareidolia” – în care oamenii văd o față care se uită la ei dintr-un obiect – se pune problema celebrului Belmez Faces din 1971.

Ce înseamnă când vezi fantome și extratereștri? Neoropsiholog: Ai leziuni cerebrale

Din cauza modului în care sunt configurați anumiți stimuli vizuali, percepția unui chip este declanșată fără ca persoana să o poată controla.

 „Acest proces este unic: poți induce fețele dând cuiva informații și după aceea nu te poți întoarce; adică dacă îți spun că este o față pe podea și ți-o arăt, nu te vei putea opri din a vedea fața. Chipurile Belmez și aparițiile Fecioarei Maria pe bucăți de pâine prăjită sunt exemple în acest sens”, a mai adăugat expertul.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private