duminică, noiembrie 27, 2022

Poluare extremă în mai multe zone de la periferia Bucureștiului. Limitele au fost depășite cu până la peste 25 de ori.

Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în zona din spatele Lacului Morii.

Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly.org, a înregistrat, în anumite zone din București și din localitățile învecinate, valori de 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

În centru, calitatea aerului a fost mult mai bună. Și pentru PM 10 valorile au fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.

În Voluntari, valorile înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 25 de ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

Pe Șoseaua Alexandriei, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 18 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

În Ferentari, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul 20-22 au fost de 15 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS.

Te-ar mai interesa: Această PLANTĂ curăță arterele și ajută la reglare...

În zona Obor, valorile recomandate au fost depășite de patru ori, iar în Colentina mirosul de plastic ars este insuportabil, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Mediului și Garda de Mediu nu au venit cu explicații.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit standardul pentru concentrația zilnică medie de particule PM2.5 la 25 micrograme pe metru cub, iar standardul anual este de 10 micrograme pe metru cub.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Valorile limită ale OMS pentru concentrația zilnică medie de particule PM10 este de 45 de micrograme pe metru cub.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private