vineri, august 12, 2022

Nicușor Dan, „îngrijorat” de numărul mare infectări cu Covid. „Dacă poți să carantinezi se reduce transmiterea”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că, în contextul numărului mare de cazuri de COVID-19, carantinarea ar fi o soluție potrivită, fiind o „chestiune științăfică”. Nicușor Dan a declarat la Europa FM că este îngrijorat de situația epidemiologică din Capitală.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

Nicușor Dan, „îngrijorat” de numărul mare infectări cu Covid

„E o chestiune stiințifică, pe de o parte opinia pur sanitară care spune că dacă poți să carantinezi se reduce transmiterea, și pe de cealalta parte pur economică.

Există un organ al statului care ia aceasta decizie și eu ma supun. Suntem într-o perioadă de criză sanitară și nu e bine ca aceste opinii să interfereze cu decizia autorităților.

Copilul meu este la gradiniță și merge la gradiniță. Mă îngrijorează numărul mare de infectari și tot ce a ținut de noi am facut”, a declarat primarul Capitalei, potrivit sursei citate.

Rata de infectare continuă să crească în București

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, vineri, incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, față de 15,42 cu o zi în urmă.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Numărul cazurilor este tot mai mare, în fiecare zi. Recordul îmbolnăvirilor a fost stabilit pe 12 octombrie când s-au înregistrat 3119 cazuri.

Discuțiile privind o eventuală carantinare a Capitalei și a județului Ilfov vor avea loc la nivelul unui comitet din subordinea CNSU, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Printre măsurile propuse de INSP în carantină sunt: școală online, cu excepția creșelor și grădinițelor, închiderea restaurantelor, cu excepția livrărilor, magazine deschise între orele 5 și 20, program redus și la piețe și saloane de coafură, circulație doar cu declarație și slujbe doar în aer liber.

Te-ar mai interesa: Interviu Doctorul Zilei. Alexandra Tănase, omul cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private