duminică, martie 26, 2023

Nicușor Dan nu a fost lăsat să intre în Palatul Victoria! Motivul este incredibil. Întâlnirea Nicușor Dan- Florin Cîțu, mutată de la Guvern la partid.

Azi ar fi trebuit să aibă loc la sediul Guvernului o întâlnire între Primarul General al Capitalei și premierul interimar, pentru a discuta despre problema termoficării din București.Și, deși în programul premierului Florin Cîțu întâlnirea a fost anunțată cu o zi în urmă și urma sa aibă loc la Palatul Victoria, surpriza a venit astăzi, după ce întâlnirea a avut loc la un alt sediu, și anume la sediul PNL din Modrogan.

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Întâlnirea Dan- Cîțu, mutată de la Guvern la partid

Descuțiile, în principal, erau legate de de preluare a ELCEN-Electrocentrale de către primăria generală. Pe aest subiect au mai fost discuții, preliminare, la începutul lunii. Momentuls tabilit pentru întrevederea celor doi, așa cum era anunțat, ar fi trebuit să fie ora 12:30, dar a intervenit o problemă legală.

„Azi, 4 noiembrie în jurul orei 12.30 are loc întîlnirea dintre primul ministru Florin Cîțu și Nicușor dan, primarul general al Capitalei. Cei doi, așa cum anunțaseră după o intâlnire preliminară care avut loc pe 1 noiembrie, vor incerca să prezinte o soluție clară.

Te-ar mai interesa: Studiu: Valorile ridicate ale colesterolului nu am...

Reamintim că ELCEN se află în insolvență juridică, fiind mamangeriată, în prezent, de un un administrator judiciar. Rezulatul întîlnirii va face obiectul unui comunicat de presă”, se arată în comunicatul oficial.

Nicușor Dan nu a fost lăsat să intre în Palatul Victoria! Motivul este incredibil

Având în vedere restricțiile și faptul că Nicușor Dan nu avea certificatul verde, s-a decis mutarea întâlnirii la sediul PNL, dar și aici tot spațiu închis este, și deci ar fi trebuit să existe documentul.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

Primarul general al Capitalei nu este vaccinat, iar intrarea în instituțiile publice a persoanelor care nu sunt angajate în instituția respectivă și care nu sunt vaccinate, trecute prin boală în ultimele 180 de zile sau cu test negativ este interzisă potrivit ultimelor restricții.

La ieșirea de la discuții, Nicușor Dan a fost întrebat dacă are certificat verde. Răspunsul său a fost scurt și sec: „În momentul ăsta nu am”.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox 26 martie 2023. Ce SĂRBĂTOARE mar...

Acesta a adăugat că nu lipsa certificatului verde a fost problema: „Nu asta a fost problema. Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici”, a spus edilul.

Nicușor Dan a precizat că a discutat cu premierul inerimar despre prețul gigacaloriei, primarul spunând că Primăria va continua să plătească două treimi din acest cost.

„Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Dan.

Te-ar mai interesa: Ce alimente declanșează sindromul intestinului iri...

„Ceea ce poate să facă Guvernul este să subvenționeze gazul și să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit Digi24.

În total, primăriile din țară cer Guvernului un sprijin în valoare de 1,56 miliarde de lei. Capitala ar avea nevoie de 368 de milioane de lei, municipiul Timișoara cere 297,5 milioane, municipiul Iași – 216,2 milioane, Bacău-101,3 milioane, Constanța-93,2 milioane și Oradea-71,7 milioane de lei. În total sunt 27 de municipii care cer bani de la Guvern pentru următoarele luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private