joi, august 18, 2022

Noi cazuri de variola maimuței în România. Tot bărbați. Toți cei diagnosticați până acum sunt bărbați. Ce spune ministrul Sănătății despre protecția…

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 30 de ani și 32 de ani, din Ilfov și Cluj. Starea lor de sănătate este bună și ambii se află în izolare în spital.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 18 pacienți, toți bărbați. Chiar ieri a mai fost diagnosticat un nou caz, pacientul fiind tot bărbat, din București.

De altfel, toți cei diagnosticați cu variola maimuței sunt bărbați.

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în România, la unele dintre persoanele infectate aveau boli sau istoric medical de boli cu transmitere sexuală.

De asemenea, ministrul a tras un semnal de alarmă privind categoriile vulnearabile la această boală.

Ministrul Rafila: Este sezonul cald, sunt multe festivaluri…

Potrivit ministrului Sănătății, contactul cu o persoană infectată sau cu secrețiile provenind de la o persoană infectată cu acest virus poate să ducă la îmbolnăvire.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Ministrul a mai precizat că la această boală, spre deosebire de alte boli cu transmitere sexuală, protecția oferită de prezervativ este mult mai mică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private