Sari la conținut

Rafila: Cum ne putem proteja de variola maimuței

Rafila: Cum ne putem proteja de variola maimuței. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă privind riscul de infectare cu variola maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că în România s-au înregistrat 14 cazuri de variola maimuței iar unele dintre persoanele infectate aveau boli sau istoric medical de boli cu transmitere sexuală.

De asemenea, ministrul trage un semnal de alarmă privind categoriile vulnearabile la această boală.

„În România avem 14 cazuri. Unii dintre ei  (pacienți, n.r.) aveau boli cu transmitere sexuală, alte boli HIV (declanșate pe fondul infectării cu acest virus, n.r.) sau aveau în antecedente sifilis, gonoree, alte boli cu transmitere sexuală.

Asta ne arată, de fapt, că acești oameni au un comportament la risc.

Citeste si:

Adică au parteneri sexuali pe care, de fapt, nu îi cunosc sau sunt întâmplători şi așa mai departe.

Lucrul aceste crește riscul de infectare (…) Acesta este adevărul”, a spus ministrul, duminică, într-o emisiune televizată, notează Antena 3.

 

Ministrul Rafila: Este sezonul cald, sunt multe festivaluri…

Potrivit ministrului Sănătății, contactul cu o persoană infectată sau cu secrețiile provenind de la o persoană infectată cu acest virus poate să ducă la îmbolnăvire.

Rafila a reconfirmat că toate cazurile de infectare din România s-au înregistrat până în prezent la bărbați.

„Sunt 14 bărbați. Aceasta nu este o chestiune legată de sex, ci mai mult o chestiune legată de comportament, comportamentul la risc.

Este sezonul cald, sunt multe festivaluri, tot felul de petreceri în diverse locuri și lucrul acesta predispune la un comportament la risc.

Singura soluție să oprești lucrul acesta este să eviți comportamentul la risc. (…) Ceea ce recomand este evitarea comportamentului la risc.

Sau, dacă avem un comportament la risc, să încerc cealaltă variantă.

Cu precizarea că la această boală, spre deosebire de alte boli cu transmitere sexuală, protecția oferită de prezervativ este mult mai mică”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul emisiunii, notează Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.