joi, decembrie 1, 2022

În luna august a acestui an, o femeie din Târgoviște s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani, în timpul unei investigații cu un Computer Tomograf după ce a înghițit substanța de contrast folosită în mod obișnuit la investigațiile imagistice.

Potrivit declarațiilor avocatului familiei, Adrian Cuculis, în cadrul clinicii private unde a avut loc incidentul nefast, nu exista un medic specializat care să supravegheze procesul.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Avocatul familiei victimei Adrian Cuculis a transmis că pacienta în vârstă de 51 de ani a fost însoțită doar de o asistentă, iar în întreaga instituție nu se afla la acel moment niciun medic cu specializarea necesară.

Declarația avocatului

„Conform protocolului, asistenta care administreză substanța de contrasat este îndrumată de către un medic iar operațiunea imagistică tip RMN este efectuată de către un medic cu specializare în imagistică.

Am descoperit că administrarea substanței s-a făcut fără medic, iar în întreaga instituție nu era de fapt niciun medic cu specializarea necesară. Tragem concluzia că și operațiunea imagistică s-ar fi făcut de fapt doar de către o asistentă fără pregătire.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Șocant este și faptul că răspunsul dat de către Colegiul moașelor și asistentelor nu găsește nicio vină asistentei, deși în protocol se arată că trebuia făcută testarea pacientei la substanța de contrast”, a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis, potrivit Kanal D.

RMN

Victima în vârstă de 51 de ani fusese diagnosticată cu cancer la sân. Aceasta se prezentase la o clinică privată din municipiul Târgoviște pentru o investigație de tip  Computer Tomograf, doar că în timpul procedurii medicale i s-a făcut rău și s-a stins din viață pe loc.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă in rem. Încă din luna august 2022 s-a spus că problemele ar fi apărut după ce femeia a înghițit substanța de contrast, necesară pentru o astfel de investigație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private