Categories: Ştiri sănătate

Noi detalii infiorătoare despre DECESELE suspecte de la Sp. Sf Pantelimon. Cum au murit pacienţii de la ATI?

Procurorii continuă audierea cadrelor medicale în ancheta privind acuzaţiile în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti.

În dosar se verifică dacă asistentele medicale de pe secţia ATI, la îndemnul medicilor, le-au administrat bolnavilor doze mult prea mici din medicamentul care îi ținea în viață.

Potrivit Antena 3 CNN, cele cinci asistente audiate au fost cele care s-au ocupat de îngrijirea celor 17 bolnavi de la Terapie Intensivă care au decedat în perioada 4-7 aprilie 2024. Rudele pacienţilor internaţi la ATI invocă nereguli grave care ar fi dus la moartea celor dragi.

„Am găsit-o lovită la ochi la terapie intensivă”

„Pe 3 februarie 2023 am adus o pe mama mea vie şi am luat un om mort acasă la  ATI. A stat 7 zile, s-au auzit niște strigate de aici, probabil ca au intubat-o pe viu. Asta a fost singura noastră explicație. S-au pus niște medicamente şi a decedat în 3 zile după ce noi am discutat cu managerul spitalului.

Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon

Am putut să o vizităm la terapie intensivă, dar în ultima zi – așa cum a zis un alt aparținător – într-adevăr aparatele erau deconectate. Am găsit-o lovită la ochi la terapie intensivă”, spune fiul uneia din pacientele decedate la Spitalul Pantelimon.

Şefa Secţiei de Terapie Intensivă atrage atenţia că procedurie medicale sunt respectate, inclusiv cele care ţin de contenţie. „În momentul în care se agită, compromit activitatea medicației. Pacienții sunt în stare inclusiv să lovească personalul şi e contenţionat de asistentă.

Să înțelegem că noradrenalina nu e o substanța tratament care salvează un pacient ajuta la salvarea unui pacient, dar nu e un panaceu”, a preciyat potrivit sursei citate Florina Pompilian, şef secţie ATI Spital Sfântul Pantelimon.

Acuzaţiile venite din partea unei asistente anonime au alertat întreg sistemul medical. Mulţi aparținători se tem acum că astfel de nereguli semnalate ar putea fi practicate şi în alte spitale.

Anchetatorii verifică modul în care au fost trataţi pacienţii decedaţi

Anchetatorii au ridicat toate fişele medicale ale celor 17 pacienţi care ar fi decedat după ce li s-ar fi adminsitrat o doză mult prea mică de noradrenalină. În plus, au fost preluate şi softurile echipamentelor medicale, inclusiv ale injectomatelor care ar putea arată istoricul de noradrenalină pe care au primit-o bolnavii.

Reprezentanții Corpului de Control ai Ministerului Sănătății au stat în Spitalul Sf. Pantelimon ore bune timp in care au verificat documente medicale si au stat de vorba cu directoare de îngrijiri medicale cea care a făcut sesizarea la Parchet.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, până în acest moment nu au fost aprobate acuzaţiile aduse de asistente de la ATI. În acest caz a fost demarată şi o anchetă internă la nivelul spitalului. Până în prezent şi reprezentanții unității medicale spun că nu au găsit date care să ateste o viciere a tratamentului.

Recent Posts

Florin Piersic, operat de urgență! Ce a păţit actorul după un spectacol

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol…

16 minute ago

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a OUG privind excepţiile de la „taxa pe boală”

Senatul a adoptat proiectul pentru aprobarea OUG 34/2024 care prevede scutirea de la plata contribuţiilor…

46 de minute ago

Miracolul care i-a salvat viaţa unui ambulanţier, după un AVC făcut în timpul unei misiuni de salvare

Un bărbat, şofer pe ambulanţă, a suferit un atac cerebral în timp ce se îndrepta…

o oră ago

Informaţii medicale în sistem digitalizat despre Spitalul Judeţean Bistrița

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a prezentat luni o aplicaţie pentru…

2 ore ago

PONTURI. Cum îți dai seama că este proaspătă carnea de miel

Carnea de miel proaspătă este un criteriu important mai ales în timpul pregătirilor culinare pentru…

2 ore ago

Recomandările ANPC pentru perioada de 1 Mai şi sărbătorile pascale

Comisarii ANPC au realizat un set de recomandări pentru perioada de 1 Mai şi de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului