vineri, martie 31, 2023

Dezvăluiri despre origunea pandemiei. Se redeschide dezbaterea despre originea coronavirusului, după ce un studiu american a identificat un alt „pacient zero” decât cel care se credea până acum.

Astfel, primul caz cunoscut de COVID-19 din lume ar fi fost o vânzătoare de la piața din orașul chinez Wuhan, nu contabilul care nu părea să aibă vreo legătură cu piața, dar al cărui caz a ridicat suspiciuni potrivit cărora virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator, scrie Reuters.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

Virusul ar fi fost transmis, totuși, de lilieci

De aproape doi ani, originea SARS-CoV-2 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite.

Un studiu comun realizat anul acesta de China și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a exclus aproape complet teoria conform căreia COVID-19 ar fi provenit dintr-un laborator, afirmând că cea mai probabilă ipoteză este că acesta a infectat oamenii în mod natural, probabil prin intermediul comerțului cu animale sălbatice.

O echipă de experți condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în orașul central Wuhan și în împrejurimile acestuia, împreună cu oamenii de știință chinezi, și a afirmat într-un raport comun din martie că virusul SARS-CoV-2 a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare.

Te-ar mai interesa: Rafila vrea reglementarea taxei clawback pentru a ...

„Pacientul zero” al pandemiei de COVID-19, altul decât cel care se credea până acum

Contabilul, despre care se credea până acum că ar fi primul om infectat cu COVID-19, a raportat că primele simptome au apărut pe 16 decembrie 2019, nu pe 8 decembrie, așa cum se știa inițial, a declarat Michael Worobey, șeful catedrei de ecologie și biologie evoluționistă de la Universitatea din Arizona, în studiul publicat joi în revista Science.

Confuzia a fost cauzată de o problemă dentară pe care a avut-o pe 8 decembrie.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Potrivit studiului, vânzătoarea din piața din Wuhan ar fi avut primele simptome cu cinci zile mai devreme decât acest bărbat, pe 11 decembrie.

„Apariția simptomelor sale a venit după mai multe cazuri la lucrătorii de la Piața Huanan din Wuhan , ceea ce face ca o vânzătoare de fructe de mare de acolo să fie cel mai timpuriu caz cunoscut, cu un debut al bolii la 11 decembrie”, se arată în studiu.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

Potrivit cercetărilor, majoritatea cazurilor simptomatice timpurii au fost legate de piață, în special de secțiunea vestică unde erau ținuți în cuști câini enoți, și a oferit dovezi puternice ale unei origini a pandemiei de pe piața de animale vii.

Studiul vine în contextul în care, luna trecută, OMS a propus un nou grup de experți pentru a investiga sursa coronavirusului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private