Sari la conținut

Când scăpăm de masca de protecție. Valeriu Gherghiță: „Este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte…”

Din cuprinsul articolului

Când scăpăm de masca de protecție. Valeriu Gherghiță: „Este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte…”

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de marţi, că purtatul măștii de protecție va rămâne ultima restricție. Mai mult decât atât, el susține că purtatul măștii că este o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie.

Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru” a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Când scăpăm de masca de protecție

Dr. Gheorghiță apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate.

Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus coordonatorul”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: