duminică, iunie 26, 2022

Restricții pentru nevaccinați. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, o Hotărâre privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care introduce unele excepţii privind interdicţia persoanelor vaccinate în instituţii publice şi în marile centre comerciale.

Te-ar mai interesa: Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hiperten...

Astfel, în cazul în care persoanele care au activităţi administrative, sau merg pentru servicii medicale. De asemenea, este permis accesul în mall-uri, dacă persoanele nevaccinate merg pentru a se vaccina în centrele speciale. Noile prevederi vor fi aprobate în şedinţa de Guvern.

Regulă clară cu certificatul verde

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că neoncordanţele dintre decizia CNSU de săptămâna trecută şi Hotărârea de Guvern au fost generate de unele neînţelegeri juridice.
”Între hotărârea CNSU de săptămâna trecută şi HG au fost unele diferenţe care pot să spun că au fost pe baza unor neînţelegeri juridice şi modul cum s-au translatat unele măsuri nu a fost foarte clar”, a afirmat, luni, şeful DSU, Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: 4 ceaiuri cu puteri vindecătoare ale călugărului M...

”În primul rând, în centrele comerciale – nu veţi găsi cuvântul mall nicăieri, pentru că nu este o efiniţie juridică, nu există mall în legislaţie, există centre comerciale. Le vom găsi sub această titulatură. Au existat şi în HG trecută, dar erau încadrate la o categorie cu 50% capacitate. Avem o regulă clară cu certificatul verde, a mai afirmat Arafat, potrivit news.ro. 

Te-ar mai interesa: 26 iunie, Sfântul Cuvios David din Tesalonic, ocro...

Certificatul verde, obligatoriu în centrele comerciale

La mall, în centre comerciale este obligatorie verificarea certificatului verde.

Arafat a explicat că se va putea intra către centrele de vaccinare din mall-uri, dar doar dacă există culoare separate de intrare/ ieşire, nu pe unde se intră în centrele comerciale.

Raed Arafat a explicat din nou că intrarea în orice alte magazine cu excepţia celor alimentare, a farmaciilor şi a benzinăriilor se face cu certificat verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, g...

A fost remediată şi situaţia cazării în unităţile de cazare, accesul fiind permis doar pe baza certificatului verde.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private