Sari la conținut

Noi probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif şi-a anulat evenimentele de la Vatican

Papa Francisc
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc își pregătește înmormântarea

Papa Francisc nu a primit nicio persoană în audienţă în cursul zilei de vineri din cauza unei stări febrile, a anunţat biroul de presă de la Vatican.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a Papei, în vârstă de 86 de ani, care este liderul Bisericii Romano-Catolice.

„Din cauza unei febre, papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă”, a declarat Matteo Bruni atunci când a fost întrebat de un jurnalist despre motivul pentru care nicio persoană nu a fost trecută pe lista de audienţe de vineri.

Suveranul Pontif, spitalizat la sfârşitul lunii martie

Suveranul Pontif a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie.

Papa Francisc a părut afectat de oboseală în timpul unei întâlniri cu un grup de elevi în apropiere de Vatican, joi după-amiază. Medicii i-au extirpat suveranului pontif, care a devenit papă în urmă cu 10 ani, o parte din plămânul său drept. Acea intervenţie chirurgicală a avut loc în tinereţea papei în ţara lui natală, Argentina.

Niciunul dintre evenimentele din programul papei Francisc nu a fost deocamdată anulat, iar liderul de la Vatican ar trebui să oficieze duminică slujba de Rusalii, în Piaţa Sfântul Petru din Roma. Potrivit sursei citate de Agerpres, deocamdată nu se ştie dacă papa va acorda audienţe private în cursul zilei de sâmbătă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel