Sari la conținut

Diagnosticul primit de Papa Francis a dat emoții creștinilor din întreaga lume. Cadrele medicale susțin că Papa necesită „terapie medicală spitalicească adecvată”

Papa Francisc
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Papa Francisc își pregătește înmormântarea

Papa Francisc a petrecut o noapte  în spital după ce a fost internat pentru o infecție respiratorie și este de așteptat să rămână acolo câteva zile pentru tratament, a declarat o sursă de la Vatican.

Inițial, biroul de presă de la Vatican a anunțat că Papa Francisc a fost la spital pentru un control programat de dinainte, însă apoi s-a aflat că acesta s-a simțit rău după ce a susținut audiența generală din Piața San Pietro.

Agenția de presă italiană Ansa a raportat că asistentele sunt optimiste că va ieși din spital la timp pentru Duminica Floriilor în acest weekend.

Acesta a adăugat că testele au exclus problemele cardiace și pneumonia.

Marele Pontiful în vârstă de 86 de ani a intrat miercuri în spital.

Suveranul Pontif Papa Franis este internat de miercuri după-amiază la spitalul Policlinico Gemelli din Roma. ”Papa Francisc s-a odihnit bine în timpul nopții. Tabloul clinic se îmbunătățește progresiv, iar tratamentele programate, continuă”, anunţă un comunicat emis de directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

„Azi dimineață, după micul dejun, a citit câteva ziare și s-a întors la muncă. Înainte de prânz, Suveranul Pontif s-a dus la micuța capelă a apartamentului privat, unde s-a recules în rugăciune și a primit Euharistia”.

Infecția pulmonară de care suferă Pontiful este o ”bronșită uşoară’ , așa cum s-a putut verifica printr-o tomografie a inimii și plămânilor. Potrivit surselor din spital, infecția a fost cauzată de un virus. Cu toate acestea, momentan nu se știe de câte zile de spitalizare va avea Papa Francisc. Surse de la Sfântul Scaun au confirmat joi dimineața că Papa ”a avut o noapte liniştită”.

Între timp, de ieri seară numeroase echipe de televiziune şi-au fixat cartierul general în aer liber, în zona de lângă intrarea în policlinică, pentru a avea veşti cât mai proaspete şi mai directe despre starea de sănătate a pontifului. Ieşind din spital, unii pacienţi comentează prezența Papei și mai ales asigură că se vor ruga pentru însănătoșirea grabnică a acestuia.

Creștinii din întreaga lume se roagă pentru însănătoșirea cât mai grabnică a Marelui Pontif.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel