Sari la conținut

Noi reguli pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică. Ce se întâmplă dacă rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori?

structura anului școlar

Având în vedere contextul pandemic actual, autoritățile au adoptat o serie de măsuri anti-COVID necesare pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică, în siguranță. 

Dacă până în acest moment prezența fizică depindea de rata de vaccinare a cadrelor didactice și personalului auxiliar, acest lucru va fi condiționat și de rata de incidență.

De fapt, atunci când rata de incidență se află sub 3 cazuri la mia de locuitori, unitățile de învățământ vor rămâne deschise indiferent de rata de vaccinare a profesorilor.

Dacă indidența depășește 3 la mia de locuitori, numai unitățile cu o rata de vaccinare de peste 60% vor funcționa cu prezență fizică.

Noi reguli pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică

Potrivit RRA, peste 2,6 milioane de preșcolarii și elevii vor face de luni ore cu prezența fizică, a anunțat ministrul interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a acceptat ca în localitățile cu rata de incidență a cazurilor de COVID mai mică de 3 la mia de locuitori să se poate reveni în clase, indiferent rata de vaccinare a personalului din școli.

Peste acest prag rămâne condiția reluării cursurilor fizice dacă rata de vaccinare a personalului este de minim 60%. Cele mai recente date arată că în această situație sunt copiii din aproape 1.800 de grădinițe, școli și licee.

Pe fondul reticenței cadrelor didactice de a se implica în activitatea de testarea elevilor, Ministerul Educației a stabilit ca fiecare unitate de învățământ să decidă cum se pot vor testele rapide pe bază de salivă în zilele de luni și joi, a explicat secretarul de stat Sorin Ion.

„Consiliul de administrație a unității de învățământ decide dacă testarea se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu sub supravegherea părintelui sau reprezentantului legal. Așadar, este la opțiunea fiecărei școli în funcție de specificul sau disponibilitatea cadrelor didactice din acea unitate, fără a se impune acest lucru”, a explicat Sorin Ion.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel