marți, octombrie 4, 2022

Recent, Ministerele Educației și Sănătății au emis un ordin ce prevede activitatea elevilor în școli, în contextul pandemic actual. Iată care vor fi noile criterii de suspendare a cursurilor cu prezență fizică.

Al doilea semestru a început cu prezență fizică, indiferent de rata de incidență a localităților în care se află unitatea de învățământ și fără a se ține cont de acoperirea vaccinală a personalului prezent în școli.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Noi criterii pentru suspendarea cursurilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a oferit detalii despre noul ordin stabilit de Ministerele Educației și Sănătății.

„După o analiză aprofundată, făcută de către Ministerul Sănătății, luând în considerare specificul noii variante Omicron, luând în considerare situația din punct de vedere sanitar, luând în considerare mai multe elemente, a rezultat ca fiind necesară introducerea următoarelor criterii.

În primul rând, pragul de 75% din perspectiva ocupării paturilor destinate pacienților COVID într-un județ. Atunci când se constată că – sperăm să nu ajungem în acea situație – că, în pofida numărului mare de infectări, numărul de cazuri care necesită este mic, suntem în permanență atenți, dincolo de respectarea regulilor sanitare în școli, la gradul de ocupare a paturilor destinate COVID.

Te-ar mai interesa: Ce spune culoarea ochilor despre tine și de ce och...

Când se depășește gradul de 75%, înseamnă că în acel judeţ există o presiune pe spitale, există o multiplicare a cazutilor care necesită spitalizare și în acel moment abia înseamnă că trebuie să facem ceea ce nu ne dorim și anume să trecem, pentru o perioadă, școlile în online, o perioadă până când rata de ocupare a paturilor coboară sub 70%. Deci se intră în online când rata de ocupare a paturilor COVID trece de 75% și se revine cu prezentă fizică atunci când coboară rata de ocupare la 70%.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță î...

Școala online la mai mult de 3 cazuri într-o clasă

Mai mult decât atât, atunci când apar trei cazuri într-o clasă sau într-o grupă, într-o perioadă consecutivă de șapte zile, atunci întreaga clasă trece în online. Se păstrează și vechea regulă cunoscută deja – atunci când jumătate din clasele unei școli intră în online, întreaga unitate de învățământ intră în onlone.

O precizare importantă – o clasă trece în online prin decizia consiliului de administraţie al şcolii, iar întreagă unitate de învățământ trece în online prin decizia Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv al municipiului București”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private