Sari la conținut

Norul de fum uriaş din Canada va ajunge şi deasupra României. Expert, despre posibilele efecte

Norul de fum care a pornit în urma incendiilor din Canada, apoi a acoperit complet orașul New York și alte orașe din SUA a traversat oceanul. Acest nor de fum se află, în prezent, în Franța, iar spre finalul săptămânii este așteptat să ajungă și în România.

Conform experților, în România nu va mai avea intensitatea din Canada sau SUA, dar totuși va fi prezent deasupra țării noastre, a explicat expertul ANM Florinela Georgescu pentru Antena 3.

„Așa cum indică modelele programului Comisiei Europene Copernicus, care monitorizează genul de emisii poluante, este foarte probabil ca la acele înălțimi foarte mari, la 4.000-5.000 metri înălțime, să ajungă în cantități însă extrem de mici, absolut neimportante în zona țării noastre.

Deci foarte posibil să nu avem nici măcar acele apusuri sau răsărituri mai spectaculoase, despre care iarăși se vorbea. Suntem foarte departe de sursa acestui transport de poluant.

Probabil că este de interes doar pentru cercetători, pentru că este un fenomen deosebit și, pe de altă parte, cu siguranță ajută pentru validarea modelelor numerice cu ajutorul cărora monitorizăm transport de poluant.

Va ajunge, va fi o curiozitate, să spunem astfel, de interes pentru lumea științifică. Pentru pasionații care vor să urmărească evoluția norului de fum le recomand, site-uri, produsele programului european Copernicus”, a precizat expertul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: