Sari la conținut

Noul plafon pentru compensarea medicamentelor, după majorarea pensiilor

Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Odată cu creșterea punctului de pensie, de ieri s-a majorat și plafonul de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

De această facilitate vor beneficia persoanele cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, față de 1.608 lei pe lună, cât era limita anterioară.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ce prevede legislaţia actuală

Legislaţia prevede că finanţarea compensării medicamentelor pentru pensionarii cu pensii mici se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi de 40% din bugetul Ministerului Sănătăţii, sub formă de transferuri către FNUASS.

În perioada ianuarie – septembrie 2023, în cadrul programului de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B au fost eliberate 2,01 milioane de rețete aferente unui număr de 432.525 de pensionari, cu o valoare totală de 238,4 milioane lei, potrivit datelor prezentate în nota de fundamentare a actului normativ, potrivit rador.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel