joi, ianuarie 20, 2022

Pentru a evita acumularea presiunii asupra sistemului medical, autoritățile au implementat zeci ce centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții cu forme ușoare de Covid.

Aici, pacienții pot primi tratamente eficiente din primele zile de boală, cu monitorizarea medicului de familie.

Aceste centre ar putea susține sistemul medical în valul 5, oferind prioritate persoanelor care dezvoltă o formă gravă în urma infecției.

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

230 de centre de evaluare ambulatorie

România a depășit astăzi pragul de opt milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu cel puțin o doză. Ritmul de vaccinare se menține însă redus. Astăzi, doar puțin peste 6.800 de români au făcut prima doză, iar alți peste 15.000 – pe cea booster.

Între timp, numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să crească. Astăzi au fost raportate 8.800, mai mult decât dublu față de ieri. În acest moment, țara noastră are una dintre cele mai rapide creșteri ale numărului de cazuri noi de COVID-19 din Europa, a declarat astăzi ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu organele genitale ale bărbaților...

El a subliniat însă că doar mai puțin de 4% din cazuri ajung în spitale. Pacienții cu forme ușoare vor avea la dispoziție aproape 230 de centre de evaluare ambulatorie, a mai anunțat ministrul sănătății.

„Cred că este un sistem funcțional. El presupune testarea rapidă, apropiată de domiciliul pacienților, prin medicii de familie, o evaluare inițială la medicul de familie.

Ulterior, formele medii și pacienții care au comorbidități vor fi îndrumate la cele 230 de centre de evaluare, unde pot beneficia de analize medicale și de o radiografie sau tomografie computerizată, după caz, după care o parte din ei vor primi medicația antivirală de la aceste centre ambulatorii sau vor fi îndrumați către spitale, în cazul în care au nevoie de oxigen sau de îngrijiri mai aprofundate”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

Ministrul sănătății a precizat că lista centrelor de evaluare COVID va fi disponibilă imediat ce se adoptă hotărârea de guvern în acest sens, programată pentru această săptămână.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private