duminică, octombrie 2, 2022

De la 1 mai, folosirea cardului de sănătate devine obligatorie așa cum reiese din declarația lui Alin Costache de la Arad. Însă, din 13 000 de carduri, mai rămân 400 000 de carduri care trebuie emise pentru asigurații care au intrat în baza de date în ultimul trimestru al anului 2014.

Dacă te numeri printre ei trebuie să te duci la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceri eliberarea unei adeverințe de asigurat, în lipsa cardului medical. „Au mai rămas 10 zile până la demararea sistemului de plată a serviciilor medicale pe baza cardului de sănătate. Până în acest moment, la nivel național au fost distribuite 13,5 milioane de carduri. Ne-au fost returnate de către Poșta Română 500.000 de carduri pentru că adresantul nu a fost găsit din varii motive la domiciliu, mai rămânând, de asemenea, de emis alte 400.000 de carduri, acestea deservindu-i pe asigurații care au intrat în sistem din ultimul trimestru al anului 2014 până acum. Dacă, totuși, vor fi pacienți care nu vor avea card de sănătate, aceștia vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverințe eliberate de Casa de Sănătate”, a declarat vicepreședintele CNAS, Alin Costache, citat de Agerpres.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

Cardul de sănătate este folosit pentru decontarea tratamentelor, însă pentru ca oamenii să beneficieze de serviciile medicale acesta trebuie să aibă înscrise datele medicale ale pacientului. Asta înseamnă că trebuie activat dosarul electronic al pacientului. „Cardul de sănătate ajută doar la decontarea serviciilor medicale. Pentru accesul la istoricul medical al pacientului este nevoie de activarea Dosarului Electronic de Sănătate, lucru care însă se face doar dacă asiguratul dorește acest lucru.Recomandăm însă activarea acestui dosar, pentru că în felul acesta medicul care consultă pacientul are acces la întregul istoric medical al pacientului și astfel are toate datele necesare pentru a alege tratamentul cel mai potrivit”, a arătat Alin Costache.

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private