vineri, februarie 3, 2023

Nu este recomandată testarea înainte de vaccinarea anti-covid. Dr. Valeriu Gheorghiță. „Există cel puțin trei motive”

Într-o conferință de presă la Palatul Victoria, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a explicat, marți, de ce este bine să evităm testarea preventivă chiar înaintea imunizării anti-covid.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre testarea înainte de vaccinarea anti-covid „Există cel puțin trei motive”

„Testarea de rutină nu e recomandată din cel puţin trei motive.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

1. Foarte multe persoane voluntare din studii au fost diagnosticate cu infecţie la scurt timp după prima doază de vaccin, ceea ce înseamnă că erau în perioada de incubaţie sau aveau o infecţie asimptomatică.

2. Experienţa largă cu restul vaccinurilor care ne arată că mare parte au recomandare ca profilaxie post-expunere, ca cel antirabic, de exemplu.

3. Nu e fezabilă testarea de rutină înainte de vaccin şi pentru că întârzie demersul campaniei de vaccinare anti-COVID. Mare parte din persoane putând fi în perioada de incubaţie şi la scurt timp, pot fi depistate pozitiv”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Poate un diabetic să bea cafea? Ce efect are băutu...

De asemenea, acesta a dat asigurări că toţi cei care merg să fie imunizaţi vor ajunge la triaj. Iar acolo unde se va vedea dacă prezintă simptome de boală. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a mai spus că nu sunt date suficiente potrivit cărora este suficientă o singură doză de vaccin anti-COVID în cazul celor care au făcut boala, aşa cum se aude, el aducând date oficiale în  acest sens.

Te-ar mai interesa: Semne silențioase care indică faptul că este posib...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private