vineri, februarie 3, 2023

Valeriu Gheorghiță: problema dozelor de vaccin aruncate.În ultima perioadă ies la iveală din ce în ce mai multe cazuri în care persoane neprogramate la vaccin sau care nu sunt în grupa de vârstă aferentă sunt vaccinate.

El spune că, între a arunca o doză şi a vaccina o persoană neprogramată, ar alege cea de-a doua variantă.

”Sunt situaţii şi există instrucţiuni în acest sens. Pentru a elimina sau a reduce la minim irosirea dozelor, să se vaccineze persoanele care sunt, evident, eligibile în primul rând, fie din ziua respectivă, fie din următoarele zile programate. Sau, atunci când nu vin persoane din zilele următoare care au programare, să încercăm să identificăm persoane care se regăsesc în aceeaşi etapă a strategiei.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

Valeriu Gheorghiţă: Alegerea e foarte simplă – vaccinez, în loc să arunc doza

Totuşi, dacă am făcut toate demersurile de a identifica şi nu regăsim aceste persoan, eu, între a arunca nişte doze şi a vaccina până la urmă persoane care odată ce sunt vaccinate sunt persoane protejate, aş alege, ca medic, pe bună dreptate, să vaccinez o persoană, în loc să arunc acea doză.Cred că, din acest punct de vedere, alegerea este foarte uşoară pentru oricine este pus ipotetic în această situaţie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune televizată.

Valeriu Gheorghiţă: vaccinaţii peste rând, 0,2 – 0,3 la sută

”Am vorbit cu domnul ministru şi i-am prezentat aceste situaţii şi explicaţii la acest număr de persoane care, aparent, nu făceau parte din etapa în care noi ne regăsim. Repet, vorbim de 1.200-1.300 de persoane la peste 620.000 de persoane.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Este un procent, dacă vreţi, mai mic decât numărul de doze irosite, înseamnă 0,2-0,3 la sută”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private