Sari la conținut

Nu mai luați aceste pastile! Dr. Ciuhodaru: Putem vorbi despre o afecțiune endocrină, cancerul tiroidian

consumul de alcool
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Consumul de alcool, asociat cu 200 de boli, potrivit experților

Avertismentul lansat de dr. Tudor Ciuhodaru cu privire la pastilele de slăbit. Deși kilogramele în plus cauzează probleme majore pentru unele persoane în privința sănătății, trebiue să fim foarte atenți cum reușim să slăbim și pentru ce ajutor optăm. Nu toate pastilele de slăbit sunt bune. Orice medicament poate avea efecte secundare grave.

Nu mai luați aceste pastile. Dr. Ciuhodaru: Putem vorbi despre o afecțiune endocrină, cancerul tiroidian

Experții din întreaga lume avertizează asupra efectelor secundare grave ale acestor comprimate. Cei care le consumă pot dezvolta tumori și insuficiență renală.

Medicul și deputatul Tudor Siujodar a explicat în direct la Antena 3 CNN că aceste medicamente sunt contraindicate înainte de a merge la medic.

„Orice medicament poate avea efecte secundare. Dacă vorbim despre această nouă generație de medicamente pentru slăbit, cam 5% din efectele secundare, sunt din sfera gastro-intestinală, grețuri, vărsături, dureri abdominale. Există posibilitatea dezvoltării chiar și a pancreatitei”, a explicat medicul.

„Nu e suficient să îți administrezi astfel de medicamente și să slăbești brusc”

„Putem vorbi despre o afecțiune endocrină, cancerul tiroidian. Când ai în familie cazuri de acest gen, această medicație este contraindicată. Pentru o astfel de medicație, trebuie să ne schimbăm și stilul de viață, stilul de alimentație. Adică, nu e suficient să îți administrezi astfel de medicamente și să slăbești brusc peste noapte ci trebuie și un control al caloriilor ingerate”, a precizat doctorul Tudor Ciuhodaru.

Amintim că Simona Gherghe a vorbit pentru prima oară despre experiența din urmă cu mai mulți ani, a cumpărat niște pastile de slăbit din farmacie.

Deși pastilele și-au făcut treaba și au ajutat-o să dea jos 7 kilograme, vedeta a fost la un pas de moarte.

„Aș vrea să fac precizarea că e o poveste de acum mulți ani. Cu mintea de acum, mi-aș da două palme. Eu niciodată nu am fost un om supraponderal. M-am întors dintr-o vacanță și am simțit că mă îngrășasem puțin. Erau 2-3 kilograme în plus, aveam 52 de kilograme. Și am zis să văd ce pot face, mergeam la sală, făceam sport, mi-am dat interesul.

Am ajuns într-o farmacie, nu cu scopul de a-mi cumpăra pastile pentru slăbit, dar sunt unele firme care cumpără inclusiv plasarea produselor lor în farmacii. Sunt vizile acolo, sub ochii cumpărătorului. Mi-au aruncat privirea spre acele pastile și am întrebat-o pe farmacistă ce e cu ele. Mi-a spus că au mai luat și alte cliente și că au fost foarte mulțumite, mi-a spus că sunt doar pe bază de plante. Faptul că eu le-am cumpărat dintr-o farmacie pentru mine a fost o garanție, m-am gândit că în farmacie nu îți intră orice produs”, a povestit Simona Gherghe la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel