miercuri, august 17, 2022

Suplimentul minune care poate preveni obezitatea, diabetul și boala ficatului gras. Explicația oamenilor de știință.

Suplimentele de cărbune ar putea deține cheia pentru a vă bucura de alimentele grase preferate fără a câștiga nicio greutate în plus.

O echipă de la Departamentul de Reglementare Metabolice a Universității Shinshu notează că „dieta occidentală” devine din ce în ce mai populară în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Cu toate acestea, cantitățile mari de alimente procesate, carne roșie și produse lactate bogate în grăsimi din această dietă duc adesea la obezitate și probleme de sănătate legate de greutate. Numai în Statele Unite, peste 40 la sută din populația adultă se clasifică acum ca obeză, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ce este cărbunele activ, suplimentul minune care vindecă mahmureala și scade colesterolul

Oamenii au folosit de fapt această pulbere neagră, inodoră și fără aromă ca tratament pentru diferite afecțiuni încă din cele mai vechi timpuri. Astăzi, cărbunele activat este un instrument medical comun pentru tratarea supradozelor de droguri.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

De asemenea, funcționează ca un remediu antiotrăvitor de urgență. Mai mult, este folosit ca deodorant și pentru purificarea apei.

Recent, suplimentele de cărbune au devenit populare ca un potențial remediu pentru gaze și flatulență, scăderea colesterolului și îmbunătățirea funcției renale. Unii oameni susțin chiar că cărbunele poate albi dinții și poate vindeca mahmureala.

Cercetătorii notează că cărbunele activat comestibil are capacitatea de a absorbi toxinele urinare și acizii biliari din intestine și de a le excreta sub formă de fecale.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Studiu: carbunele activ poate preveni viitoarele cazuri de obezitate, diabet și boala ficatului gras

Cercetătorii din Japonia au descoperit că cărbunele activat comestibil previne creșterea în greutate la șoarecii care consumă o dietă bogată în grăsimi.

Având în vedere acest lucru, echipa a examinat capacitatea substanței de a absorbi excesul de grăsime provenit din dietele grase. Cărbunele poate dubla de patru ori eliminarea deșeurilor grase!

Oamenii de știință au hrănit un grup de șoareci cu o dietă normală și cu o dietă bogată în grăsimi timp de 12 săptămâni fiecare în timpul experimentului lor. Așa cum era de așteptat, șoarecii care au urmat o dietă bogată în grăsimi au câștigat semnificativ mai multă greutate decât au făcut-o cu o dietă normală.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Cu toate acestea, atunci când echipa a adăugat cărbune activ acid la dieta bogată în grăsimi a animalelor, cantitatea de greutate câștigată de fiecare șoarece a fost aproape aceeași cu o dietă normală.

Mai mult, studiul, publicat în Frontiers in Nutrition, a constatat că cantitatea de acid biliar, colesterol, trigliceride și acizi grași din scaunul lor a crescut de două până la patru ori.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Cercetătorii observă, de asemenea, că consumul de cărbune activat comestibil nu a provocat leziuni ale mucoasei gastrointestinale sau plămânilor. Pe baza rezultatelor lor, autorii studiului cred că administrarea de suplimente cu cărbune activ acid înainte sau în timpul consumului de alimente grase ar putea preveni creșterea în greutate în rândul oamenilor.

Prin eliminarea mai multor substanțe nocive dintr-o dietă grasă din organism, echipa spune că acest lucru ar putea preveni viitoarele cazuri de obezitate, diabet și bolala ficatului gras.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private