miercuri, august 17, 2022

Un corp sănătos și arătos nu se poate obține fără grăsimi, avertizează un renumit medic nutriționist. Nu trebuie să eliminăm grăsimile din regimul nostru alimentar dacă ne dorim o viață sănătoasă.

Nu scoate aceste alimente din dietă! Avertisment de la nutriționist

Să recunoaștem, grăsimile nu au avut niciodată o imagine bună. Mereu au fost găsite vinovate pentru aproape toate problemele de sănătate. Ani la rând s-a vehiculat că ele ar că ar fi cauza obezității și bolilelor cardiovasculare, însă realitatea este cu totul alta! Noi nu putem avea o viață sănătoasă fără grăsime.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

În plus, grăsimile nu ne vor afecta silueta dacă facem mișcare zilnic, așa cum ne este recomandat.

Chiar dacă au o reputație proastă, corpul nostru are nevoie de grăsimi pentru a funcționa optim.

Cât de esențiale sunt grăsimile?

„De ce ar trebui să consum grăsimi? Cum m-ar putea face grăsimea să fiu mai sănătoasă?”

Răspunsul este simplu: sinteza și acțiunea hormonilor, enzimelor și vitaminelor este mediată de grăsime. Adică grăsimea este vitală pentu funcționarea organismului nostru.

„Trebuie menționat faptul că o mare parte dintre acizii grași pot fi creați independent de propriul nostru corp, indiferent de alimentația pe care o avem. Există, însă, două excepții, respectiv Omega 3 și Omega 6,  a spus Mihaela Bilic la PRO TV.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Omega 3 și Omega 6 sunt esențiale pe masa noastră deoarece nu pot fi sintetizate singure de organism. Deși par asemănătoare, Omega 3 și Omega 6 acționează diferit asupra corpului nostru.

  • Omega 3 este antiinflamator și niciodată nu poți avea prea mult. Cu cât mai mult Omega 3 cu atât mai bine!
  • Nu este nevoie să ne golim portofelele cu pastile pentru a avea un raport zilnic optim de Omega 3.
  • Îl putem găsi în alimente gustoase precum: nucile, semințele de in, boabele de soia, sardinele, hamsie, macroul, heringul, somonul și algele. Dacă ești mai pretențios când vine vorba de pește, află că algele sunt bogate în vitamine, iar peștii micuți care se hrănesc cu ele sunt plini de Omega 3.


Bilic: Așa că fii cu ochii pe peștișori la piață!

Totodată, putem consuma cu încredere carne de găină, ouă și vicat de pui. În plus, mai avem o veste bună care îi va încânta cu siguranță pe toți românii. Carnea de porc intră și ea în această listă! Mihaela Bilic ne recomandă să consumăm aceste alimente de două ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

  • Omega 6 este proinflamator și ar trebui să nu profităm de el. Omega 6 se găsește în uleiul de floarea-soarelui, uleiul de porumb și în grăsimea de la pui. Mihaela Bilic ne avertizează să nu îl folosim prea des. Lasă sticla de ulei să se odihnească și începe să o scoți mai rar din dulap, o sticlă ar trebui să îți țină o lună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private