marți, august 16, 2022

Cardiacii NU mai găsesc medicamente în farmacii. Canicula creează probleme cardiacilor. Factor ce se resimte și în rândul farmaciilor din România. Mii de cardiaci se confruntă cu o criză fără precedent în cazul unor medicamente vitale pentru bolile de inimă.

Nu se mai găsesc aceste medicamente în farmacii. Lovitură pentru cardiaci

Asta în condițiile în care, potrivit studiilor, la fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct, iar bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în ţara noastră. Oamenii sunt îngroziți și se gândesc la o eventuală criză a medicamentelor.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai puternic ANTIBIOTIC! Are propr...

Canicula aduce alte probleme grave pentru cei care suferă de boli de inimă. Mai multe medicamente folosite în tratamentul bolilor cardiovasculare nu se mai găsesc în farmacii, spun oamenii.

Pe platforma Ministerului Sănătăţii de semnalare a lipsei unui medicament sunt afişate mai multe produse care nu se găsesc în farmacii. La unele este precizat faptul că „sunt în discontinuitate temporară din motive de fabricație”, iar altele nu se mai găsesc pe piața românească, potrivit realitatea.net.

Din farmacii au dispărut unele medicamente destinate persoanelor care sunt cardiace, dar și antibiotice și siropuri pentru copii. În cel mai fericit caz, bolnavii găsesc inlocuitori produși in România, însă nu toate medicamentele au aceeași eficienșp ca cele originale, produse de marile companii farmaceutice.
Cei care au de suferit sunt bolnavii care nu găsesc medicamentele prescrise de medici.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre sindromul morții subite! Dr. Ciuho...

„Este dezamagitor și greu pentru că sunt foarte multe persoane vârstnice care depind de aceste medicamente care nu mai sunt pe piata din Romania. Se gasesc alternative, dar care nu au aceeleasui functii ca cele originale”, spun oamenii.

Mulți producători nu mai vând în România după ce a fost impus un nivel maxim la preț ca efect al războiului de la graniță.

Specialiștii îi sfătuiesc pe cei care suferă de probleme cardiace să evite deplasările la orele de vârf și să consume în perioada de caniculă cât mai multe lichide pentru a se hidrata.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private