miercuri, februarie 1, 2023

Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău depinde de ele! 9 alimente pentru sănătatea vaginală

Ceea ce mănânci îți afectează corpul din cap până în picioare, iar asta include și părțile intime. Aceste alimente vă vor stimula sănătatea atât în aceste zone, cât și în întreg organismul.


Alimente pentru sănătatea vaginală: Varza murată

Alimentele fermentate sunt pline de bacterii sănătoase. Consumul mai mult din acestea, împreună cu mâncăruri fermentate, cum ar fi murăturile, poate ajuta la menținerea unei populații sănătoase de floră intestinală în corpul tău, care include vaginul tău. Îmbunătățiți-vă dieta cu alimente care vă îmbunătățesc sănătatea bug-ului intestinal.

Te-ar mai interesa: Oana Roman: Mă bătea de îmi sărea apa în cap!...


Ceai

În timp ce o ceașca caldă de ceai nu va acționa direct asupra sănătății vaginale, este un schimb inteligent de făcut, în loc să sorbiti vin cu o masă sau un desert după.

„În timpul sărbătorilor există o creștere a cazurilor de infecții cu drojdie, când oamenii se răsfăță cu alcool și dulciuri”, spune dr. Katherine Thurer, MD, ginecolog integrativ la Institutul Raby pentru Medicină integrativă la Northwestern din Chicago, potrivit thehealthy.com.

Aceste alimente, care sunt bogate în zaharuri naturale, hrănesc drojdia în organism. Desigur, prea mult vin și zahăr pot fi consumate în orice perioadă a anului. Dacă infecțiile cu drojdie reprezintă o problemă cronică pentru dvs., consultați tehnicile dovedite pentru prevenirea infecțiilor cu drojdie.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...


Somon

Peștele gras furnizează cantități mari de acizi grași omega 3.

„Acizii grași esențiali se găsesc în membranele fiecărei celule din corpul nostru”, spune Staci Small, RD, proprietarul The Wellness Philosophy din Indianapolis. „S-a dovedit că ajută la îmbunătățirea uscăciunii vaginale la femeile aflate la menopauză”, spune ea.

Dezosați peștele gras precum somonul de două ori pe săptămână sau încercați să includeți aceste alte alimente bogate în omega 3, care nu sunt pește, dacă nu sunteți fan. În alte zile, Small recomandă să luați un supliment de ulei de pește de înaltă calitate.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...


Alimente pentru sănătatea vaginală: Iaurt

Bogat în probiotice, iaurtul vă poate ajuta, de asemenea, să vă populați intestinul (și vaginul) cu microbi sănătoși, spune dr. Thurer. Cu toate acestea, pentru că zahărul hrănește bacteriile dăunătoare din sistemul tău, care pot distruge echilibrul complicat din corpul tău, alege iaurt simplu.

Puteți adăuga avocado în salate

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

Avocado

Grăsimile mononesaturate sănătoase precum avocado, nucile și uleiul de măsline joacă un rol cheie în a ajuta organismul să producă hormoni sexuali. Dacă acei hormoni sunt înclinați (de exemplu, dacă nivelul de estrogen este prea scăzut), este posibil să observați că vaginul se simte mai uscat decât de obicei, ceea ce poate face sexul dureros. Nu vă temeți de grăsimile alimentare – vaginul dvs. depinde de acestea!

Te-ar mai interesa: Zincul n-ar trebui să lipsească din corp. Joacă un...


Căpșuni

Surprinzător, dar căpșunile oferă mai multă vitamina C decât o portocală.

„Consider că femeile nu primesc adesea suficientă vitamina C”, spune Small.

Vitamina C este necesară pentru glandele suprarenale, care produc atât hormoni sexuali, cât și hormonul de stres cortizol. În plus, subliniază Small, această vitamină joacă un rol esențial în sinteza colagenului, care este esențial pentru elasticitatea mușchilor și a țesuturilor. Desigur, aveți nevoie de asta pe tot corpul, inclusiv în vagin.

ou să fie sănătos

Alimente pentru sănătatea vaginală: Ouă

Un ou furnizează o doză bună de vitamina D. Iar lipsa ei te face să fii mai expus riscului de a suferi o infecție vaginală numită vaginoză bacteriană (VB), probabil din cauza rolului vitaminei în sistemul imunitar al vaginului.

Într-un studiu din 2015, administrarea de suplimente de vitamina D timp de 15 săptămâni a ajutat la tratarea BV. Cercetătorii ajung la concluzia că poate ajuta chiar la prevenirea infecțiilor la persoanele care au deja un conținut scăzut de vitamina D.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre a lua un supliment, dar este, de asemenea, inteligent să consumați mai multe alimente care sunt D-abundente, cum ar fi ouăle întregi.

vitamina U

Varză

O saltă de varză vă va oferi o doză generoasă atât de calciu, cât și de magneziu.

„Aceste două minerale sunt necesare pentru tonusul și funcționarea corespunzătoare a mușchilor, inclusiv pentru vagin. Cu toate acestea, multor femei le este greu să obțină cantitatea de care au nevoie”, spune ea. Alte surse de calciu includ lactatele, în timp ce magneziul îl puteți găsi în fasole și nuci.


Alimente pentru sănătatea vaginală: Cereale integrale

Orz, grâu integral, floricele. Toate sunt cereale integrale, care sunt bogate în prebiotice. „Fibrele lor sănătoase hrănesc bacteriile bune din corpul nostru, astfel încât să poată înflori”, spune Small.

Pe lângă cerealele integrale, alimente precum fructele și legumele, inclusiv bananele și anghinarea, de exemplu, sunt alte surse de prebiotice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private